Στη Βουλή διαβιβάζονται οι μηνύσεις σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη. Μηνυτές ο Γκλέτσος και ένας δικηγόρος

Στη Βουλή διαβιβάζονται μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη
eurokinissi

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν, οι δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρο του κόμματος «Τελεία», Απόστολου Γκλέτσο και τον δικηγόρο, Παν. Γιαννόπουλο με τις οποίες ζητείται η παραπομπή του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο, για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο, κατά στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η εμπλοκή ονόματος υπουργού σε μηνυτήρια αναφορά, δεσμεύει τη Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να τις διαβιβάσει χωρίς αξιολόγηση (αμελλητί) στη Βουλή.

Παράλληλα, αναφορικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου για το «plan B» έτσι όπως το περίγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου 2015 ο κ. Βαρουφάκης, και για το οποίο εκπρόσωποι κομμάτων έχουν ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά, εάν μπορεί ή όχι να παρέμβει.

Νομικοί κύκλοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum, ενώ υπογραμμίζουν ότι μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη Δικαιοσύνη.

Πάντως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθεί και άλλη νομική φόρμουλα, που να επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος, τουλάχιστον ως προς κάποιο σκέλος της υπόθεσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή