Ένα εστιατόριο με «THEA» στη Μύκονο

Ένα εστιατόριο με «THEA» στη Μύκονο

Το καλοκαίρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με το καλό φαγητό. Και όταν αυτό το απολαμβάνετε δίπλα στην θάλασσα, γίνεται ακόμα καλύτερο. Ψάχνοντας να βρούμε τις καλύτερες γεύσεις των ελληνικών νησιών φέτος το καλοκαίρι, συναντήσαμε τον Νίκο Ζερβό, τον Executive σεφ του εστιατορίου «THEA» στο ξενοδοχείο Belvedere στη Μύκονο, ο οποίος μας μίλησε για την ελληνική κουζίνα και τις καινοτομίες που περιέχει το μενού που έχει δημιουργήσει.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το νέο μενού του «THEA»

Ετοιμάζοντας το μενού του «Thea» δώσαμε έμφαση στο «Raw food», δημιουργώντας την κατηγορία «Finely Cut» που περιλαμβάνει Carpaccio’s, ceviche κ.α. Επίσης επιλέξαμε τα πιάτα μας να είναι ειλικρινή και απλά χωρίς να είναι παραδουλευμένα και τεχνικά επιδεικτικά. Το μενού του «Thea» θα το χαρακτήριζα ιδανικό για κάθε περίσταση είτε οι καλεσμένοι θέλουν να απολαύουν ένα άνετο δείπνο, είτε ένα γρήγορο φινετσάτο «διάλειμμα» των διακοπών τους σε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα με «Thea» την χώρα και τη θάλασσα της Μυκόνου.

Τι ρόλο παίζουν τα οργανικά προϊόντα στην καθημερινή μας διατροφή;

Τα οργανικά προϊόντα είναι η νέα τάση των τελευταίων ετών οπότε και παρατηρούμε ότι όλο και περισσότεροι από εμάς τα προσθέτουμε στην καθημερινή μας διατροφή λόγο των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν σε σχέση με αυτά που κατά την παραγωγή η καλλιέργεια τους έχουν προσθήκες τοξικών και χημικών ουσιών. Εμείς προετοιμάζοντας τα πιάτα για το μενού του «Thea» λάβαμε υπόψη αυτές τις νέες διατροφικές τάσεις χρησιμοποιώντας υγιεινά οργανικά προϊόντα όπως κεχρί, ελαιόλαδο εσπεριδοειδών, ελιές με γεύση ούζο από την ζύμωση τους, κινόα, φύτρες από φακές κ.α.

Ποιο πιάτο πρέπει να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε;

Υπάρχουν αρκετά αγαπημένα μου πιάτα στο μενού και μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια, καθώς και όλα θεωρούνται «παιδιά» μου. Μερικά από αυτά είναι το κινόα μπλινί με καπνιστό σολομό, ρολάκια μαρουλιού με ριζότο καραβίδας και μους αυγολέμονο, την αγαπημένη μου σαλάτα σπανακόπιτα όπως και ο τόνος με φύτρες από φακές, κινόα, μους γιαούρτι και δροσουλίτη, το λαβράκι με σπασμένη πατάτα και σάλτσα καρύδας με άρωμα μοσχολέμονο και τζίντζερ οπού εδώ έχουμε ένα τέλειο συνδυασμό μεταξύ του comfort food και του εξωτικού, αλλά δεν μπορώ να παραλείψω και την “Εικόνα εδάφους” καρυδόπιτας με κρέμα κονιάκ, σιρόπι κακάο και παγωτό μέλι.

Ποιο ελληνικό προϊόν νομίζετε ότι είναι αδικημένο στην ελληνική κουζίνα και πιστεύετε θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε περισσότερο;

Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μια στροφή της ελληνικής γαστρονομίας προς τα προϊόντα που προέρχονται από την περιφέρεια, τις άπλες τεχνοτροπίες και τρόπους μαγειρέματος. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην ελληνική γη που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αδικημένα. Ορισμένα από αυτά είναι ο τραχανάς, τα μαυρομάτικα, το κουνουπίδι, το λευκό σπαράγγι όπως και μια μεγάλη γκάμα τυριών που διαθέτουμε σαν χώρα.