Ας μιλήσουμε λίγο για μπάλα

Ας μιλήσουμε λίγο για μπάλα
albertosanfer/Flickr

Τι σημαίνει είναι καλοκαίρι και δεν έχει νόημα; Για ποδόσφαιρο μιλάμε και έχει πάντα νόημα γιατί πάντα θα υπάρχει έστω και ένας αγώνας για να παρακολουθήσει κανείς στην τηλεόραση. Λίγο η προετοιμασία της αγαπημένης σου ομάδας, λίγο τα προκριματικά των ομίλων στο Champions League... Δεν θέλει πολύ.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι το ίδιο. Βλέπεις τα καλά αρχίζουν από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν όταν και η ομαδάρα θα μπαίνει στο γήπεδο και η κερκίδα θα παίρνει φωτιά και κατά πάσα πιθανότητα και ο καναπές σου. Γιατί ο καναπές; Γιατί δεν θα είσαι ούτε στη Βαρκελώνη, ούτε στη Μαδρίτη. Δεν θα είσαι ούτε στο Παρίσι, ούτε στο Μόναχο. Οπότε η Μπάρτσα των Μέσι και Νεϊμάρ, η Ρεάλ του Ρονάλντο και του Μπέιλ, η Παρί Σαν Ζερμέν του Ιμπραίμοβιτς και η Μπάγερν παρέα με την Ντόρτμουντ- έκπληξη έρχονται σπίτι σου αρκεί να είσαι εκεί για να ανοίξεις την τηλεόραση.

Εκτός εάν δεν θες να βλέπεις για τα επόμενα τρία χρόνια το θεαματικότερο πρωτάθλημα στη Ευρώπη, τη La Liga, το οποίο ο OTE TV έχει σε αποκλειστική τηλεοπτική μετάδοση; Ούτε θέλεις να μπορείς να χαζέψεις το σοβαρό γαλλικό πρωτάθλημα αλλά και το πειθαρχημένο γερμανικό ενώ την προηγούμενη θα έχεις δει ζωντανά UEFA Champions League και UEFA Europa League να παίζουν επίσης δυνατά, στον ΟΤΕ TV; Βασικά θες και θες πολύ.

Γιατί πως αλλιώς; Το ποδόσφαιρο είναι και λίγο ψυχανάλυση. Επιστρέφεις σπίτι σου από μία ακόμη δύσκολη ημέρα στη δουλειά και επιτέλους περνάς λίγο καλά αρκεί να δεις το σεντόνι να κουνιέται στη μέση του γηπέδου και να ακούσεις τον ύμνο του Champions League και να χαρείς και λίγο μόνος σου τραγουδώντας: «Les grandes equipes. The champions!» και δώστου το σεντόνι και να σου ο δημοσιογράφος να σε καλωσορίζει σε μία ακόμη βραδιά ποδοσφαιρικού θεάματος.

«Αυτά είναι!», λες και συγχαίρεις και λίγο τον εαυτό σου για τα όσα ζεις αυτή τη στιγμή.

Το μόνο που απομένει είναι η νίκη της ομάδας σου. Έτσι για εκείνον τον τρελό πανηγυρισμό του «Γκοοοοοοοοοοοόλ». Για εκείνα τα σχεδόν 90 λεπτά με τον ενθουσιασμό, την τρέλα, το άγχος, τον πανικό, την τσατίλα γιατί ήταν ''άχαστο ρε φίλε'' ή για εκείνα τα νεύρα τα καλά τα φυλαγμένα για τον διαιτητή που δίνει φάουλ και δεν αφήνει τον αγώνα να κυλήσει. Για την αγωνία σε εκείνη τη φάση που χάθηκε η μπάλα και την κεφαλιά που την έστειλε στα δίχτυα, για τα νεύρα που δεν μαρκάρει κανείς, για τη απόγνωση γιατί «δεν μας θέλει σήμερα», για τις τσίτες του προπονητή, για τα συνθήματα, για τη φανέλα, για εκείνη, ναι, που φόραγες μικρός και ίσως έχεις ακόμη για γούρι, για την ομάδα, για την νίκη.

Ε, ναι αυτό είναι! Μπάλα κι ας είναι ακόμη καλοκαίρι. Έρχεται...

Από τις 11 Αυγούστου και για τα επόμενα 3 χρόνια, όλοι οι αγώνες του UEFA Champions League, από το Super Cup και τα πλέι οφ μέχρι τον τελικό, θα προβάλλονται στα κανάλια ΟΤΕ SPORT. Ο OTE TV έχει εξασφαλίσει σε αποκλειστικότητα τους 133 από τους 146 αγώνες, ενώ οι υπόλοιποι 13 αγώνες με αφετηρία την Φάση των Ομίλων θα προβάλλονται σε παράλληλη μετάδοση με κανάλι ελεύθερης μετάδοσης.

Δημοφιλή