17 υπέροχα πορτρέτα και ιστορίες γυναικών της Λωρίδας της Γάζας που φωτογραφίζονται με την...κάπα του superman

17 υπέροχα πορτρέτα γυναικών της Λωρίδας της Γάζας που φωτογραφίζονται επάξια με την...κάπα του superman

Είναι η Γουίσαμ, η Αμάνι, η Λατιφά, η Τζάσμιν, η Μαϊς...Όπως τόσες και τόσες, που ζουν στην αποκλεισμένη Γάζα, νέες και ηλικιωμένες, κόρες, μητέρες, σύζυγοι, αδερφές, φίλες κάθε μέρα μάχονται για να επιβιώσουν. Οι ίδιες, οι αγαπημένοι τους και η πατρίδα τους κόντρα στις συνθήκες που έχει επιβάλλει ο πόλεμος και ισραηλινός αποκλεισμός. «Ο κόσμος με βλέπει ως κόρη πρόσφυγα, σύζυγο ενός φυλακισμένου, μητέρα ενός νεκρού παιδιού. Για μένα είμαι απλώς μια γυναίκα που συνεχίζει να υπάρχει» λέει η 27 Ζήνα ενώ η 28 Γουαφά ελπίζει πως σύντομα θα «έρθει» η ειρήνη. Η 36χρονη Σαμάρ μάχεται τον θάνατο «ζώντας τη ζωή» και η Ράνα δηλώνει με υπερηφάνεια «εμείς οι γυναίκες είναι σαν να είμαστε δυνατές εκ φύσεως. Είναι ο μόνος τρόπος για να διαχειριστούμε τη ζωή. Δεν υπάρχει καμία επιλογή. Πρέπει να ζήσεις».

Όλες τους, δηλώνουν «απλά γυναίκες», αλλά στα μάτια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που ζουν καθημερινά και από κοντά τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι «γυναίκες-ηρωίδες». Έτσι μάλιστα τιτλοφορείται και το πρωτότυπο φωτογραφικό project, του Ovidiu Tătaru των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που έντυσε 17 γυναίκες της Γάζας με την κάπα του υπερ-ήρωα «Superman» για να εξυμνήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, την ανθρωπιά που συνάντησε στα πρόσωπά τους. «Αυθεντικές ηρωίδες που ζουν σε πολύ δυσμενείς συνθήκες, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, πόλεμο και περιορισμένα δικαιώματα. Απαλλαγμένος από τις στερεοτυπικές εικόνες της πραγματικής ζωής στη Γάζα, όπως κατεστραμμένα κτίρια και ανθρώπους σε πλήρη ανέχεια, ο Tătaru αιχμαλωτίζει στο φακό του γυναίκες που συνεχίζουν να γελούν παρά τις δυσκολίες, μεταδίδοντας την ελπίδα τους για ειρήνη και μια καλύτερη ζωή».

Αυτά είναι 17 πορτρέτα, 17 «γυναικών- ηρωίδων» της Λωρίδας της Γάζας που φωτογράφισε ο Ovidiu Tătaru και παραχωρήθηκαν στην HuffPost Greece από το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η δυνατή Ρόλα

Γάζα: Γυναίκες - ηρωίδες

Δημοφιλή