Τελικά πόσο καλοί είναι οι οργασμοί για την υγεία; Δείτε έξι συν έναν λόγους

Εθνική ημέρα οργασμού: Έξι συν έναν λόγοι που οι οργασμοί κάνουν καλό στην υγεία
Shutterstock / Evgeniya Porechenskaya

Τους λόγους για τους οποίους οι οργασμοί είναι ωφέλιμοι για τον ανθρώπινο οργανισμό εξηγεί σε δημοσίευμά της η βρετανική Independent, με αφορμή την εθνική ημέρα οργασμού.

Οι οργασμοί είναι μια φυσική ανακούφιση από το στρες και μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο

Όταν έχουμε οργασμό η ορμόνη ωκυτοκίνη απελευθερώνεται από τα νευρικά κύτταρα στον υποθάλαμο, μια περιοχή του εγκεφάλου, στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό το μόριο, γνωστό ως «μόριο αγάπης» βοηθά τους ανθρώπους να νιώθουν ζεστά και όμορφα και προκαλεί αισθήματα αισιοδοξίας, αυξημένης αυτοεκτίμησης και την εμπιστοσύνη.

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η αύξηση των επιπέδων της ωκυτοκίνης μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο συμπεριλαμβανομένου και του πονοκεφάλου, τις κράμπες και τους πόνους σε ολόκληρο το σώμα.

Οι οργασμοί γίνονται καλύτεροι με την ηλικία

Η παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη για το σεξ έδειξε ότι μόνο το 4% των γυναικών είναι αρκετά ικανοποιημένες με το αποκορύφωμά τους και μόνο το 31% κατά τη συνουσία.

Ωστόσο οι μεγαλύτερες γυναίκες λαμβάνουν την μεγαλύτερη ικανοποίηση, με πάνω από το 75% των όσων είναι πάνω από 60 να ισχυρίζονται ότι η ικανοποίησή τους είναι καλύτερη από πριν και οι περισσότερες είχαν οργασμό κατά τη συνουσία.

Είτε πρόκειται απλά για το γεγονός ότι έχουν κάνει μεγαλύτερη πρακτική και ξέρουν το σώμα τους καλύτερα, ή το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ζευγάρια είναι πιο άνετα στην επαφή τους στην κρεβατοκάμαρα, είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να προσβλέπουμε όσο γερνάμε.

Οι άνθρωποι που έχουν οργασμό 4 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα φαίνονται επτά χρόνια μικρότεροι

Ο Δρ David Weeks , ένας σύμβουλος κλινικής ψυχολογίας υπέβαλλε ερωτήσεις σε 3.500 άτομα και διαπίστωσε ότι όσοι είχαν περισσότερους οργασμούς έδειχναν νεώτεροι.

Μια έντονη σεξουαλική ζωή, ανέφερε ο Weeks, ήταν ο δεύτερος πιο σημαντικός καθοριστικός παράγοντας για το πόσο νέο έδειχνε ένα πρόσωπο. Μόνο η σωματική δραστηριότητα αποδείχτηκε ποιο σημαντική από ότι το σεξ, στη διατήρηση της γήρανσης στον κόλπο.

Μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Αν και η υπνηλία που έρχεται μετά τον οργασμό συνδέεται περισσότερο με τους άνδρες από ότι οι γυναίκες, εντούτοις μπορεί να επηρεάσει το ίδιο και τα δύο φύλα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο εγκέφαλος μας απελευθερώνει ένα μείγμα χημικών ουσιών κατά την κορύφωση, οι οποίες περιλαμβάνουν ωκυτοκίνη και βασοπρεσίνη. Αυτές οι χημικές ουσίες σχετίζονται με τα επίπεδα της μελατονίνης, η οποία βοηθά στην ρύθμιση του ύπνου. Και φυσικά οι οργασμοί μπορούν να απαλύνουν τις ανησυχίες και να προετοιμάσουν καλύτερα για μια ξεκούραστη νύχτα.

Ο οργασμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Σύμφωνα με τον βρετανική ιατρική επιθεώρηση, αυτοί που έχουν οργασμό δύο ή περισσότερες φορές την βδομάδα προσθέτουν πάνω από οκτώ χρόνια ζωής. Ο λόγος; Ότι δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που έγινε σε 3.000 ανθρώπους, φαίνεται επίσης να υπάρχει μία σχέση μεταξύ σεξουαλικής δραστηριότητας και της αίσθησης ευημερίας. Η μελέτη έδειξε ότι αυτοί έκαναν σεξ είχαν καλύτερη υγεία από αυτούς που δεν έκαναν.

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για να έχετε καλύτερους οργασμούς

Οι μύες που συστέλλονται κατά την διάρκεια του οργασμού ονομάζονται μύες «PC». Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να γυμνάσουν αυτούς τους μύες και να προσφέρουν οφέλη όπως καλύτερος έλεγχος της ουροδόχου κύστης. Ωστόσο, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες που έκαναν τακτικά τις ασκήσεις Kegel κατάφεραν να αυξήσουν τη συχνότητα και την ένταση των οργασμών επίσης.

Το σπέρμα έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες

Η αλήθεια είναι πως αυτό έχει αναφερθεί ευρέως όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά πολλοί αμφισβητούν την αυθεντικότητα της έρευνας. Μία μελέτη του 2002 του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, οι οποίες κάνουν συχνά σεξ χωρίς προφυλάξεις είναι λιγότερο καταθλιπτικές. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί προφανώς το σπέρμα περιέχει ένα κοκτέιλ μορίων συμπεριλαμβανομένων οιστρογόνων και οξυτοκίνης, κορτιζόλης, μελατονίνης, αντικαταθλιπτικής προλακτίνης και θυροτροπίνης, μία ορμόνη που απελευθερώνει την ορμόνη σεροτονίνη. Ωστόσο η μελέτη αμφισβητείται, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σεξ χωρίς προφυλάξεις.