Εθνική Εφήβων: Ελλάδα - Λιθουανία 68-58

Εθνική Εφήβων: Ελλάδα - Λιθουανία 68-58
Contra

Το ελληνικό μπάσκετ διεκδικεί ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. Με το του Σαββάτου οι Έφηβοι του Ηλία Παπαθεοδώρου απέκλεισαν τη Λιθουανία και πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Κυριακής. Εκεί που θ' αντιμετωπίσουν την Τουρκία (21:15).

Ήταν ένα ματς λεπτών ισορροπιών, ένα παιχνίδι που από το πρώτο λεπτό κρεμόταν σε τεντωμένο σχοινί. Πιτσιρίκια οι παίκτες, ήταν λογικό να λειτουργούν κάτω από άγχος, αφού η πρόκληση ενός τελικού ήταν τεράστια. Γι' αυτό και το 11-3 της Ελλάδας αποδείχθηκε τρομερά εύστοχο.

Η Λιθουανία βρήκε γρήγορα λύσεις, προσπέρασε 12-11 και έκτοτε οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, πότε η μία είχε το προβάδισμα και πότε η άλλη. Η άμυνα της Εθνικής ήταν αποτελεσματική τόσο στην περιφέρεια όσο και στη ρακέτα, αλλά επιθετικά υπήρχε νευρικότητα και αρκετά κενά διαστήματα. Εξ ου και το "γαλανόλευκο" 18-14 έγινε 32-29 για τη Λιέτουβα.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν ο παίκτης που ενέπνεε τους υπολοίπους και μολονότι το 44-39 αποδείχθηκε εύθραυστο, ήταν το χρονικό σημείο που οι διεθνείς έβγαλαν ανωτερότητα στο παρκέ. Τα τρίποντα του Μουράτου και του Δίπλαρου λειτούργησαν προωθητικά και το 60-51 με ακόμη ένα μακρινό σουτ έφερε την Εθνική σε θέση ισχύος. Ιδίως από τη στιγμή που οι Λιθουανοί πιέστηκαν και έκαναν λάθη.

Το 63-58 προκάλεσε μια ανησυχία, αλλά η "βόμβα" του Χαραλαμπόπουλου από την κορυφή έκοψε τα πόδια των παικτών του Στομπέργκας και έριξε τους τίτλους τέλους στον ημιτελικό. Ραντεβού πλέον την Κυριακή στη μεγάλη μάχη με την με την Τουρκία και φόντο την κορυφή της Ευρώπης.

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή