Η μουσική προκαλεί οργασμό (στο δέρμα)

Η μουσική προκαλεί οργασμό (στο δέρμα)
manubresset/Twitter

Η μουσική εξημερώνει. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η μουσική μας δημιουργεί ευφορία... τώρα μαθαίνουμε ότι μας προκαλεί και οργασμό.

Μελέτη των καθηγητών Psyche Loui και Luke Harrisson του πανεπιστημίου του Connecticut δείχνει ότι η "μουσική έχει τη δύναμη να δημιουργεί στιγμές έντονης συγκίνησης." Αυτό το φαινόμενο, σύμφωνα με το MetroNews, επηρεάζει το 5% των ακροατών μουσικής.

Η εν λόγω αίσθηση μοιάζει με σεξ, είναι εθιστική και εκείνη τη στιγμή δεν θέλει κανείς να κάνει τίποτα άλλο: Ευχάριστο τρέμουλο, κοκκίνισμα, ιδρώτας, ρίγος ως κάτω στην σπονδυλική στήλη, προκαλούνται ξαφνικά με το άκουσμα κάποιων μουσικών κομματιών, κοινά σε πολύ κόσμο αλλά και ξεχωριστά στον καθένα.

Τι είναι όμως αυτό που το προκαλεί; Είναι μια αντίδραση που είναι γνωστό ότι δημιουργείται στον άνθρωπο όταν του συμβαίνει κάτι που έχει να κάνει με θέματα επιβίωσης. Μελετώντας τις αντιδράσεις του εγκεφάλου η επιστημονική ομάδα συμπέρανε ότι όταν το μουσικό κομμάτι πάει ακριβώς πάνω στην πεπατημένη είναι βαρετό. Όταν όμως έχει κάποια αναπάντεχα γυρίσματα δημιουργεί, σε άλλους λίγο σε άλλους πολύ, αυτό το ανεξέλεγκτο ρίγος που φτάνει να μοιάζει με οργασμό.

Η παραγωγή ντοπαμίνης από το άκουσμα αυτών των μουσικών κομματιών κάνει τα συγκεκριμένα κομμάτια εθισμό και γι’ αυτό θέλει κανείς να τα ακούει ξανά και ξανά.

Δημοφιλή