10 πράγματα που έχετε βαρεθεί να υπεραναλύετε

10 πράγματα που έχετε βαρεθεί να υπεραναλύετε
Male office worker covered with sticky notes
Big Cheese Photo via Getty Images
Male office worker covered with sticky notes

Μήπως ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αναλύετε οποιαδήποτε κίνηση ή κουβέντα; Εάν ναι, τότε σίγουρα αυτή στάση σας θα έχει κουράσει ακόμα κι εσάς τους ίδιους. Ειδικά τα παρακάτω 10 πράγματα που βασανίζουν τους περισσότερο αναλυτικούς ανθρώπους.

1. Αυτό το μήνυμα που σας έστειλε το άλλο σας μισό

«Καλά είμαι», απαντάει κι εσείς αρχίζετε να αναρωτιέστε αν το εννοεί. Αν το εννοεί γιατί δεν έβαλε θαυμαστικό; Κι αν δεν το εννοεί, τι έχει και δεν είναι καλά; Αυτές οι απορίες μπορεί να σας ταλαιπωρούν για ώρες και να μην βγάλετε άκρη.

2. Το σχόλιο που έκανε το αφεντικό σας

Σας είπε κάτι αλλά δεν είστε σίγουροι αν επρόκειτο για καλοπροαίρετη κριτική ή για επίκριση. Επίσης, μπορεί να σας έβαλε να κάνετε μία δουλειά κι εσείς να σκέφτεστε τόσο πολύ όλες τις λεπτομέρειες που καταλήγετε να τα κάνετε όλα λάθος.

3. Η πρώτη εντύπωση που δώσατε

Μήπως γέλασα πολύ δυνατά; Μήπως δεν φάνηκα αρκετά έξυπνος;

4. Τα σχέδια για το Σαββατοκύριακο

Ή' ακόμα και για το τι θα φάτε αύριο. Η αναποφάσιστη φύση σας δεν σας επιτρέπει να καταλήξετε τι είναι αυτό που θα θέλατε να κάνετε ή με ποιον.

5. Ο καβγάς που είχατε μόλις με κάποιον φίλο σας

Συμβαίνει ακόμα και ανάμεσα στους πιο αγαπημένους φίλους, αλλά εσείς επιμένετε να σκέφτεστε κάθε πρόταση και λέξη που ειπώθηκε ξανά και ξανά.

6. Έναν επίπονο χωρισμό

Όλοι πληγώνονται από έναν χωρισμό, αλλά οι υπεραναλυτικοί άνθρωποι έχουν την τάση να σκέφτονται συνέχεια όλα τα σενάρια, κάθε κίνηση που θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά ή τι ήταν αυτό που τελικά έφταιξε. Προσπαθούν να νιώσουν καλύτερα αναλύοντας κάθε κίνηση, προκειμένου να δώσουν μία ερμηνεία, αλλά, συνήθως, αυτό είναι αδύνατο με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στον εαυτό τους να προχωρήσει.

7. Τι σημαίνει το να πονάει το πόδι τους ή το γεγονός ότι είναι κρυωμένοι τις τελευταίες μέρες

Συνήθως πρόκειται για υποχονδρίαση, παρ' ολ' αυτά αν ανησυχείτε πολύ μην αμελήσετε να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

8. Αυτό που μόλις ποστάρατε στο twitter

Αρχικά σας φάνηκε αστείο αλλά αμέσως αρχίσατε να έχετε δεύτερες σκέψεις και να σκέφτεστε ότι μπορεί κάποιος να το δει και να σας παρεξηγήσει. Δέκα λεπτά αργότερα, το σβήνετε.

9. Το χειρότερο σενάριο

Για όσους είναι πολύ αναλυτικοί, η φράση «θέλω να μιλήσουμε» ή «να κλείσουμε ένα ραντεβού» μπορεί να προκαλέσει μέχρι και κρίση πανικού, διότι ο εγκέφαλός τους είναι συνηθισμένος όχι μόνο να σκέφτεται όλα τα σενάρια, αλλά κυρίως τα χειρότερα.

10. Το γεγονός ότι δεν μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται ότι σκέφτονται πολύ

Ακόμα και αυτό είναι εξουθενωτικό.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.