Πάει για δύο στόπερ ο Ολυμπιακός!

Πάει για δύο στόπερ ο Ολυμπιακός!
sport24.gr

Επιμέλεια: Αλέξης Βιρβίλης

"Καυτός" αναμένεται ο Αύγουστος, όπως συμβαίνει δηλαδή κάθε χρόνο στο λιμάνι. Πόσο μάλλον όταν ο Ολυμπιακός τελειώνει την προετοιμασία του στο εξωτερικό και ακόμα βρίσκεται στο ψάξιμο για τον "βράχο" της άμυνάς του. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νταμπλούχοι θα κινηθούν για δύο στόπερ!

Όχι δηλαδή μόνο για τον "Μέλμπεργκ" που ψάχνουν στο λιμάνι εδώ και κάμποσο καιρό, αλλά και για άλλον έναν. Ο Μπαλάντα φέρεται να είναι ψηλά στη λίστα. Και λέμε "φέρεται" γιατί ο Ολυμπιακός δεν λέει το παραμικρό. Με το που έγινε γνωστό ότι ο Σαμπράνο αποφάσισε να συνεχίσει στην Άιντραχτ, εμφανίστηκε από την Κολομβία ένα δημοσίευμα που ήθελε τους "ερυθρόλευκους" να ενδιαφέρονται για τον Μπαλάντα της Ρίβερ Πλέιτ.

Είναι μία περίπτωση εξαιρετικά δύσκολη. Μία περίπτωση που χρειάζονται δύο πράγματα: Πρώτον να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δεύτερον, μεγάλα αποθέματα υπομονής. Ο Μπαλάντα θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Από τον περασμένο Μάρτιο όταν η Γιουβέντους είχε χτυπήσει την πόρτα της Ρίβερ, ο Κολομβιανός άρχισε να πιέζει τους "μιγιονάριος". Τσάμπα κόπος όμως. Η Ρίβερ ζητούσε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ και οι Ιταλοί έκαναν πίσω.

Την Δευτέρα (3/8) ένα σωρό δημοσιογράφοι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έγραφαν ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση (ή ετοιμάζεται να καταθέσει) ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ και... βάλε! Τι λένε στο λιμάνι; Απολύτως τίποτα... Η πραγματικότητα είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" κινούνται μυστικά. Όπως είχαν κινηθεί και στην περίπτωση του Σαμπράνο που την δούλευαν σχεδόν 20 μέρες, αλλά στον Τύπο διέρρευσε στα... τελειώματα της ιστορίας, λίγο πριν απαντήσει θετικά στην πρόταση της Άιντραχτ για ανανέωση του συμβολαίου.

Ο Μπαλάντα, απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, βρίσκεται στα "ραντάρ" του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα όμως στο λιμάνι κρατούν χαμηλούς τόνους και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν επισήμως για το αν εξετάζουν ή όχι τον Κολομβιανό, ο οποίος παρεμπιπτόντως παίζει κατά κύριο λόγο αριστερό στόπερ, ενώ ορισμένες φορές έχει χρησιμοποιηθεί και ως αριστερό μπακ! Στην Αργεντινή πάντως το έχουν "σηκώσει" πολύ ψηλά το θέμα, ενώ και η Ρίβερ από την πλευρά της δεν λέει το παραμικρό!

Αυτά με τον "βράχο" που ψάχνουν στο λιμάνι. Σήμερα (3/8) όμως κυκλοφόρησε έντονα το σενάριο ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί και για δεύτερο στόπερ. Έχει να κάνει με το μέλλον του Μποτία; Ίσως... Από το Ζέεφελντ είχε ακουστεί ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα έλεγαν "όχι" σε περίπτωση που έφτανε μία πρόταση στα γραφεία για τον Ισπανό. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχει κάτι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Ερνάνι, υπάρχει μία στασιμότητα. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Η Πόρτο δείχνει καθημερινά ότι δεν τον έχει στα πλάνα της, αλλά από την άλλη αποδεικνύεται και "σκληρό καρύδι" σχετικά με το θέμα της οψιόν αγοράς. Δεν πέφτει εύκολα κάτω από τα 7-8 εκατομμύρια. Ο δε Ερνάνι; Πετάει τη σκούφια του να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Όμως, δεν είναι στο χέρι του. Πρέπει να ανάψουν το πράσινο φως οι "δράκοι"...

Δημοφιλή