23 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε υγιή σχέση με το κινητό σας

23 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε υγιή σχέση με το κινητό σας
Woman taking selfie with smartphone
PhotoAlto/Sigrid Olsson via Getty Images
Woman taking selfie with smartphone

Η σχέση κάθε ανθρώπου με το κινητό του είναι σημαντική. Άλλοι το χρησιμοποιούν ως εργαλείο της δουλειάς τους, ενώ για άλλους (τους περισσότερους) το κινητό αποτελεί τη διασκέδασή τους, εργαλείο δουλειάς, μέσο κοινωνικοποίησης και προέκταση του χεριού τους.

Ήδη, ο τρόπος και η χρήση του κινητού τηλεφώνου, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία και έχει παρατηρηθεί ότι για πολλούς είναι δύσκολο να έχουν μία ισορροπημένη σχέση με το κινητό τους. Εάν θέλετε να δείτε κι εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε, ακολουθούν 23 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε υγιή σχέση με το κινητό σας. Εσείς πόσα από αυτά κάνετε;

1. Οι μέρες σας δεν ξεκινούν και τελειώνουν με το κοίταγμα του κινητού σας. Αντί να ξυπνάτε και να ανοίγετε το Facebook περιμένετε μέχρι να τεντωθείτε και να πιείτε τον καφέ σας και το βράδυ θεωρείτε ότι ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό είναι καλύτερο από το Instagram.

2. Στην σπάνια περίπτωση που ξεχάσετε το κινητό σας στο σπίτι, δεν παθαίνετε κρίση πανικού. Δεν πρόκειται να γυρίσετε στο σπίτι σας, καθυστερώντας 1 ώρα να πάτε στην δουλειά, αλλά θα προτιμήσετε να μείνετε χωρίς κινητό. Άλλωστε, αυτή η απόσταση θα σας κάνει καλό.

3. Δεν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με το κινητό σας. Για την ακρίβεια, δεν βρίσκεστε ούτε καν στο ίδιο δωμάτιο όταν πηγαίνετε για ύπνο.

4. Χαίρεστε όταν ταξιδεύετε με το αεροπλάνο και αναγκάζεστε να κλείσετε το κινητό σας. Είναι ευκαιρία για λίγη ησυχία και ξεκούραση, καθώς και για να μιλήσετε λίγο με το διπλανό σας, να ακούσετε μουσική, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να δείτε ταινία.

5. Όταν βιώνετε τις πιο σημαντικές εμπειρίες της ζωής σας, έχετε το κινητό σας στην τσέπη σας. Εάν βλέπετε ένα τέλειο ηλιοβασίλεμα ή ζείτε μία υπέροχη στιγμή με τους αγαπημένους σας ανθρώπους θα την απολαύσετε και το πρώτο πράγμα που θα περάσει από το μυαλό σας δεν θα είναι να την απαθανατίσετε με το κινητό σας.

6. Το τηλέφωνό σας δεν είναι, ταυτόχρονα, και ξυπνητήρι. Μπορεί να έχει ο σκύλος σας τον ρόλο του ξυπνητηριού αλλά όχι το κινητό σας.

7. Δεν απαντάτε αμέσως στα μηνύματα. Αυτή είναι μαγεία των μηνυμάτων. Σας περιμένουν υπομονετικά μέχρι να βρείτε τον χρόνο για να απαντήσετε.

8. Ταυτόχρονα, δεν ανησυχείτε όταν κάποιος δεν σας απαντήσει κατευθείαν σε ένα μήνυμα. Άλλωστε, το ίδιο κάνετε κι εσείς.

9. Γνωρίζετε ότι το κινητό σας τηλέφωνο δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι που τρώτε. Προτιμάτε να μιλάτε με τους φίλους σας και να απολαμβάνετε το φαγητό σας.

10. Ξέρετε ότι τα γευστικά πιάτα ανήκουν στο στομάχι σας και όχι στο Instagram. Το να παίρνεις φωτογραφίες το φαγητό έχει πλάκα, αλλά το να το καταναλώνεις είναι ακόμα καλύτερο.

11. Θυμάστε πως είναι να χρησιμοποιείς χάρτη. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, πριν το GPS οι άνθρωποι κατάφερναν να βρουν το δρόμο τους.

12. Απολαμβάνετε τις Κυριακές που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το κινητό σας. Τα σαββατοκύριακα είναι για ξεκούραση και χαλάρωση και όχι για να περνάτε τον χρόνο σας μπροστά από μία οθόνη.

13. Νιώθετε χαρά όταν πιάνετε στα χέρια σας ένα πραγματικό βιβλίο. Μπορεί το Kindle να μοιάζει με βιβλίο, αλλά το να κρατά κάποιος στο χέρι του ένα πραγματικό βιβλίο και να γυρίζει τις σελίδες είναι ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα.

14. Οι φίλοι σας έχουν την αμέριστη προσοχή σας. Αυτό σημαίνει πως όταν βγαίνετε μαζί δεν σπαταλάτε λεπτό κοιτώντας την οθόνη του κινητού σας, αλλά μιλάτε με τους φίλους σας, τους οποίους δεν βλέπετε και τόσο συχνά.

15. Προτιμάτε να κρατάτε τις αναμνήσεις στην καρδιά σας και όχι στο κινητό σας.

16. Δεν σας πιάνει πανικός επειδή τελειώνει η μπαταρία του κινητού σας. Γι' αυτό υπάρχουν οι φορτιστές, αλλά ακόμα κι αν κλείσει από μπαταρία δεν σημαίνει ότι θα χάσετε τη γη κάτω από τα πόδια σας.

17. Έχετε προσπαθήσει να πάτε για τρέξιμο χωρίς την τεχνολογία και σας άρεσε πολύ. Δεν χρειαστήκατε καθόλου την μουσική και τα ακουστικά σας, μόνο τις σκέψεις σας.

18. Περνάτε περισσότερο χρόνο παίζοντας με τον σκύλο σας, παρά τραβώντας φωτογραφίες.

19. Προτιμάτε να έχετε άβολη βλεμματική επαφή με αγνώστους, παρά να κοιτάτε συνέχεια το κινητό σας. Μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα αλλά το προτιμάτε από το να μην έχετε καμία επαφή με το περιβάλλον σας.

20. Δεν σας έχει πέσει ποτέ το κινητό στην τουαλέτα. Κι αυτό συμβαίνει επειδή δεν το κουβαλάτε παντού μαζί σας.

21. Γνωρίζετε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μην σας πέσει κάτω το κινητό σας και σπάσει είναι να μην περπατάτε με το κινητό στα χέρια. Επίσης, με το να κοιτάτε τον δρόμο και όχι την οθόνη σας μπορείτε να αποφύγετε πολλά ατυχήματα.

22. Ανεβάζετε πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είπε κανείς ότι δεν είστε μέσα στα πράγματα, απλά δεν αφήνετε την τεχνολογία να κυριεύσει τη ζωή σας.

23. Γνωρίζετε ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι υπέροχα, αλλά μέσα σας ξέρετε πολύ καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική επικοινωνία.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.