«Αν έβλεπα το μετανάστη θα του ζητούσα συγνώμη... Τώρα πως θα μεγαλώσω τα τρία παιδιά μου;»

«Αν έβλεπα το μετανάστη θα του ζητούσα συγνώμη... Τώρα πως θα μεγαλώσω τα τρία παιδιά μου;»

Μετανιωμένος εμφανίζεται σε δηλώσεις του στη Huff Post Greece o 45χρονος αστυνομικός B.M., ο οποίος σήκωσε θύελλα αντιδράσεων γιατί εμφανίζεται σε βίντεο -που έκανε το γύρο του κόσμου- να χαστουκίζει μετανάστη κρατώντας ένα μαχαίρι.

«Είμαι αθώος. Είμαι 45χρονών, έχω τρία ανήλικα παιδιά και καθημερινά πήγαινα στη δουλειά μου και έβλεπα μετανάστες να μου πετάνε πέτρες. Την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο τρεις αστυνομικοί είχαμε να αντιμετωπίσουμε 600 μετανάστες. Το μαχαίρι που κρατούσα είναι αραβικού τύπου. Το πήρα από το έδαφος, προφανώς είχε πέσει από κάποιον μετανάστη. Αν έβλεπα σήμερα τον αλλοδαπό που χτύπησα θα του ζητούσα συγνώμη. Εγώ πηγαίνω νερά και φαγητό τους μετανάστες. Με το να με πετάξουν εκτός Σώματος στερούν από τα παιδιά μου τα προς το ζην και από εμένα το ηθικό για να κάνω σωστά τη δουλειά μου», λέει ο αστυνομικός με καταγωγή από την Κω, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά την υπόθεση.

Κάτοικοι του νησιού έφτιαξαν σελίδα στο Facebook για να υποστηρίξουν τον ένστολο. Μέχρι χθες περισσότεροι από 6.000 χρήστες είχαν κάνει like στη σελίδα. Το περιστατικό, πάντως, έχει προκαλέσει προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο την πράξη του.

Επί ποδός πολέμου

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι αστυνομικές και λιμενικές Αρχές στην Κω, καθώς εκφράζονται πια ανοιχτά φόβοι για απώλειες ανθρώπινων ζωών σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αγνόησε όλο το προηγούμενο διάστημα τις εκκλήσεις που έκαναν οι ένστολοι συνδικαλιστές και οι τοπικοί παράγοντες με αποτέλεσμα τώρα η προσπάθεια να γίνεται για να αποφευχθούν τα χειρότερα, σε ένα νησί που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες από τα τουρκικά παράλια.

Μία «σπίθα» ήταν αρκετή για να ξεσπάσουν χθες ξανά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομικούς με αφορμή την άρνηση των προσφύγων να μετακινηθούν από το κέντρο της πόλης στο γήπεδο «Ανταγόρας», όπου έχουν γίνει εργασίες για την προσωρινή εγκατάστασή τους.

Η Αστυνομία φοβάται ότι η όξυνση των πνευμάτων μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση μεταξύ ενός πυρήνα θερμόαιμων κατοίκων που απειλούν ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και μεταναστών που είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν γιατί δεν τους δίνονται έγκαιρα έγγραφα προσωρινής παραμονής στη χώρα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο να ενισχύσει τις αστυνομικές υπηρεσίες του ανατολικού Αιγαίου κατά 250 άτομα, ενώ με πολεμικά μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρθηκαν στην Κω δύο διμοιρίες των ΥΜΕΤ.

Υπολογίζεται ότι στη χώρα του νησιού βρίσκονται αυτή τη στιγμή «εγκλωβισμένοι» περισσότεροι από 7.000 μετανάστες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αρμόδια υπουργεία συναποφάσισαν να μετακινηθούν στον Πειραιά με ειδικό δρομολόγιο πλοίου 1.300 από αυτούς.

«Η ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων από τα τουρκικά παράλια μας κάνει να ανησυχούμε για τον κίνδυνο παρείσφρησης εξτρεμιστικών στοιχείων. Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό», λέει με νόημα αρμόδια πηγή.

Δημοφιλή