Οργή Φλαμπουράρη για τις επικρίσεις στο μεταναστευτικό. «Τι θέλετε; Να βουλιάξουμε και να πνίξουμε γυναίκες και παιδιά;»

Οργή Φλαμπουράρη για τις επικρίσεις στο μεταναστευτικό. «Τι θέλετε; Να βουλιάξουμε και να πνίξουμε γυναίκες και παιδιά;»
sooc

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη να «πετάει το γάντι» σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας ενώ ανακοίνωσε πως οι μετανάστες που βρίσκονται στην Κω θα στεγαστούν σε πλοίο χωρητικότητας 2000 έως 2500 ατόμων.

«Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά μας. Όλοι αυτοί, κόμματα, οργανώσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να μας πουν τι προτείνουν. Να βουλιάξουμε και να πνίξουμε γυναίκες και παιδιά; Να τους απωθούμε και να πνίγονται από άλλους; Αυτό να το βγάλουν από το μυαλό τους!» δήλωσε, ανεβάζοντας τους τόνους ο κ.Φλαμπουράρης, αμέσως μετά τη σύσκεψη που διεξήχθη μεταξύ του ιδίου, της αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς και εκπροσώπων εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο κ.Φλαμπουράρης, ειδικότερα για την Κω όπου δεν έχει διατεθεί χώρος πρώτης υποδοχής και προσωρινής παραμονής, «αποφασίσαμε να μεταφερθεί άμεσα ένα πλοίο τουλάχιστον 2000-2500 θέσεων το οποίο θα σταθμεύσει στο Λιμάνι. Στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση και έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα αναλογιστεί τις ευθύνες της και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης».

Συμπλήρωσε δε πως η κυβέρνηση προσπαθεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου να λύσει το πρόβλημα και ανέφερε πως ήδη στην Αθήνα δημιουργήθηκε Ανοιχτός Χώρος Προσωρινής Φιλοξενίας Νεοεισερχόμενων Πολιτών Τρίτων Χωρών στον Ελαιώνα, όπου επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες, καλύπτοντας τις βασικές καθημερινές ανάγκες, τις επόμενες μέρες θα γίνει η μετεγκατάσταση από το Πεδίο του Άρεως ενώ στα νησιά δημιουργούνται αντίστοιχοι χώροι φιλοξενίας και κυρίως ενισχύονται οι υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης.

Δημοφιλή