Ο Νορβηγός που ταξίδεψε σε 198 χώρες του κόσμου και είναι μόλις 38 ετών

Ο Νορβηγός που ταξίδεψε σε 198 χώρες του κόσμου και είναι μόλις 38 ετών
instagram

Σας παρουσιάζουμε τον Gunnar Garfors, ο οποίος είναι ο νεότερος άνθρωπος που ταξίδεψε σε 198 χώρες του κόσμου κάνοντας το χόμπι του πραγματικότητα.

Η πρώτη χώρα που επισκέφτηκε ήταν η Ελλάδα όταν ήταν μόλις ενός ετών. Ο 38χρονος Νορβηγός το 2008 συνειδητοποίησε ότι είχε καταφέρει να επισκεφτεί ήδη 85 χώρες. Κάπως έτσι, είπε από μέσα του "έχω άλλες 113 να επισκεφτώ".

Και το έκανε πράξη καθώς στα επόμενα επτά χρόνια κατάφερε να ταξιδέψει σε 113 διαφορετικά κράτη.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι κατάφερε να κάνει όλα αυτά τα ταξίδια όχι ως άνεργος ή χομπίστας ταξιδιώτης, αλλά με μια δουλειά πλήρους απασχόλησης να γεμίζει πολλές ώρες της καθημερινότητας του.

Folketomt også i Drammen. #Buskerud Blikk får bok i postkassa. #198mireise #Noregrundt

A photo posted by Gunnar Garfors (@garfors) on

Όπως υπολογίζει, πρέπει να έχει μπει σε αεροπλάνο γύρω στις 4.000 φορές. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ταξιδιών του έχει γίνει με το αυτοκίνητο του.

Bloody photo bombers! #Antarctica #penguins

A photo posted by Gunnar Garfors (@garfors) on

Μάλιστα, σε μια περίπτωση κατάφερε μέσα σε 24 ώρες να διασχίσει 18 ευρωπαϊκές χώρες: ξεκίνησε το πρωί από την Βουλγαρία και πέρασε διαδοχικά από ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Σερβία, Κροατία, Βόσνια, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ελβετία, για να καταλήξει στο Λίχτενσταϊν.

Επιστρέφοντας στη βάση του, στη Νορβηγία έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο "198: Πώς ξέμεινα από χώρες", όπου περιγράφει τις εμπειρίες του, ενώ δημιούργησε κι ένα site (www.garfors.com) στο οποίο δίνει ταξιδιωτικές συμβουλές.

Δημοφιλή