Το «Καλοκαίρι στην Αθήνα» συνεχίζεται και τον Αύγουστο με δωρεάν εκδηλώσεις

Το «Καλοκαίρι στην Αθήνα» συνεχίζεται και τον Αύγουστο με δωρεάν εκδηλώσεις
ToSpirto

Το Καλοκαίρι στην Αθήνα συνεχίζεται και τον Αύγουστο με μία σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως και το Σεπτέμβριο.

Η μουσική είναι ο πρωταγωνιστής στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν από 24 έως 30 Αυγούστου σε διάφορα σημεία της πόλης, με συναυλίες στις οποίες κυριαρχούν το παραδοσιακό, το δημοτικό, το ρεμπέτικο και το ροκ στοιχείο, ρυθμοί από όλο τον κόσμο, αλλά και μελωδίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου το συγκρότημα «Ωρίωνες» ανεβαίνει στη σκηνή στην πλατεία Αγ. Ιωάννη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης για να διασκεδάσει τους ακροατές με ποπ - ροκ ρυθμούς.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου στην πλατεία Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή και την Κυριακή 30 Αυγούστου στην πλατεία Καραμανλάκη στα Κάτω Πατήσια όσοι αγαπούν τα παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια μπορούν να τα απολαύσουν στη συναυλία με τους Γρ. Νταραβάνογλου, Μ. Μανωλάκη και Μαν. Καρπάθιο.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Οργανισμού δίνει ραντεβού με τους λάτρεις του ελληνικού κινηματογράφου κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στον Αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου (Στύλοι Ολυμπίου Διός), οι οποίοι θα απολαύσουν αγαπημένα μουσικά έργα από αριστουργήματα της ελληνικής μεγάλης οθόνης στη συναυλία «Φεγγάρι μάγια μου’ κάνες», υπό τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα.

Την ίδια μέρα, ο Σπύρος Πολυκανδριώτης με την πενταμελή ορχήστρα του συναντά το κοινό στην πλατεία Πανόρμου (έξοδος μετρό) για να παρουσιάσει τρία καθοριστικά, ιστορικά σημεία του παραδοσιακού ρεμπέτικου σμυρνέικου τραγουδιού.

Τέλος, το Σάββατο 29 Αυγούστου, η διεθνούς φήμης σολίστ του ακορντεόν και συνθέτης, Ζωή Τηγανούρια, με το μοναδικό προσωπικό της στυλ, θα παρουσιάσει στο κοινό, υπό το φως της πανσελήνου, το απόσταγμα των εμπειριών της στη συναυλία «Ζωή… χωρίς σύνορα». Πρόκειται για μία «πολυπολιτισμική» παράσταση με μουσική από όλο τον κόσμο, παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας, αλλά και συνθέσεις της καλλιτέχνιδος.

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές Θάνος Πολύδωρας και Υακίνθη Λάγιου, ενώ την παράσταση «ντύνει» με χορογραφίες η Σχολή Χορού «Χοροακτίς» Κωστάκη Μαυροειδή.

**Σημειώνουμε ότι τα προγραμματισμένα αφιερώματα στους συνθέτες Γιώργο Ζαμπέτα (20/8 στην πλατεία Πέτρουλα), Αλέκο Σακελλλάριο (26/8 στην πλατεία Αγ. Ανδρέα) και Σταύρο Ξαρχάκο (31/8 στο Λόφο του Στρέφη) από τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουντιαντίνα Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως «Ο Παναγής Βαϊνδιρλής – Τα πολιτάκια» δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των οικονομικών συνθηκών του τραπεζικού συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 52 84 800 ή να επισκεφτούν το www.opanda.gr.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 21.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πηγή: ToSpirto.net

Δημοφιλή