Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μυτιλήνη

Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μυτιλήνη

Επεισόδια προκλήθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μπροστά στο γραφείο του Λιμενικού Σώματος, όπου γίνονται οι καταγραφές των παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών στη χώρα μας.

Όπως μεταδίδει το Lesvos News, όλα ξεκίνησαν όταν ορισμένοι μετανάστες, προσπάθησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να περάσουν μπροστά από εκείνους που περίμεναν υπομονετικά. Τότε εκείνοι αντέδρασαν έντονα, τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησαν εκτεταμένες συμπλοκές, οι οποίες ευτυχώς, κατέληξαν σε μικροτραυματισμούς.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, κάποιοι μετανάστες που θεώρησαν ως υπαίτιους της καθυστέρησης της καταγραφής τους τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αντέδρασαν κατά αυτών.

Περισσότεροι από 4.000 μετανάστες εγκλωβισμένοι στο νησί

Σε περισσότερους από 4.000 υπολογίζονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι οποίοι, μετά τη διαδικασία ταυτοποίησής τους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο, ζουν χωρίς νερό αλλά και χωρίς χώρους υγιεινής, αδυνατώντας να φύγουν από το νησί.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από πρόσκληση του γενικού γραμματέα Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη στην οποία παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο δήμαρχος Λέσβου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας και υπηρεσιακά στελέχη. Εκεί επισημάνθηκε το άμεσο πρόβλημα μετακίνησης των μεταναστών, που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταγραφής. Τονίστηκε μάλιστα ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των αφίξεων και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων στα πλοία για τη μετακίνηση αυτών εκτός Λέσβου, καθώς και υπερκάλυψη των χώρων διαμονής.

Πέραν όμως των εγκλωβισμένων από το λιμάνι κάθε μέρα περνούν άλλοι 1.500 με 2.000 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες που φτάνουν στη Λέσβο. Εκεί γίνεται η πρώτη τους καταγραφή πριν μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής. Διαδικασία που συχνά έχει αποτέλεσμα συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων πράγμα που έγινε και σήμερα.

Δημοφιλή