Forbes: Η Τζένιφερ Λόρενς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο

Forbes: Η Τζένιφερ Λόρενς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο
Jennifer Lawrence attends
Jennifer Lawrence attends
Richard Shotwell/Invision/AP

H Αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς αναδείχθηκε η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο, αφού κέρδισε 52 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes.

Αυτή που βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2013 για την ερμηνεία της στην ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας» κέρδισε 18 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από πέρυσι λόγω εν μέρει της ταινίας «Αγώνες Πείνας: Επανάσταση - Μέρος 1», που προβλήθηκε στα τέλη του 2014 και είχε συνολικές εισπράξεις 752 εκατομμύρια δολάρια στον κόσμο. Στα 25 της χρόνια, η Λόρενς είναι μια από τις ελάχιστες ηθοποιούς που πρωταγωνιστεί σε επιτυχή κινηματογραφική σειρά ταινιών.

Στην ετήσια λίστα του Forbes που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, ακολουθεί δεύτερη η Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία εισέπραξε 35,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της ταινίας «Avenger: Age of Ultron» που είχε τις δεύτερες σε μέγεθος εισπράξεις το 2015 στις ΗΠΑ, και 1,4 δισεκ. δολάρια στον κόσμο.

Η Μελίσα Μακ Κάρθι είναι τρίτη στη λίστα του Forbes με 23 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους δώδεκα μήνες λόγω των κωμωδιών «Tammy» και κυρίως «Spy», οι οποίες από κοινού είχαν συνολικές εισπράξεις 335 εκατ. δολάρια στον κόσμο.

Η Κινέζα Μπινγκμπινγκ Φαν (X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος) είναι η μόνη μη Αμερικανίδα στον κατάλογο των 18 πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών στον κόσμο, με 21 εκατομμύρια δολάρια.

Η Τζένιφερ Άνιστον έρχεται πέμπτη με 16,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της επιτυχίας της ταινίας "Αφεντικά για σκότωμα 2" που είχε εισπράξεις 106 εκατομμυρίων στο παγκόσμιο box office, αλλά και λόγω των πολλών διαφημιστικών της συμβολαίων.

Η Σάντρα Μπούλοκ, η οποία ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο πέρυσι, καταλαμβάνει την έκτη θέση φέτος, έπειτα από μια ανάπαυλα ένα χρόνο μετά την ταινία «Gravity» που την είχε εκτοξεύσει στην κορυφή της λίστας το 2014. Ωστόσο η πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ και πάλι κέρδισε 8 εκατομμύρια δολάρια φέτος από τα διαφημιστικά της συμβόλαια.

Το Forbes βασίστηκε σε δεδομένα ιστοσελίδων που ειδικεύονται στον κινηματογράφο IMDB, Office Mojo και την εταιρία συλλογής δεδομένων Nielsen, εκτός από τα στοιχεία που παρείχαν οι δικηγόροι και οι ατζέντηδες των καλλιτεχνών. Τα ποσά της λίστας αναφέρονται προ φόρων.

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των 18 πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών ηθοποιών στον κόσμο:

1. Τζένιφερ Λόρενς / 52 εκατομμύρια δολάρια

2. Σκάρλετ Γιόχανσον / 35,5 εκατομμύρια

3. Μελίσα Μακ Κάρθι / 23 εκατομμύρια

4. Φαν Μπινγκμπινγκ / 21 εκατομμύρια

5. Τζένιφερ Ανιστον / 16,5 εκατομμύρια

6. Τζούλια Ρόμπερτς /16,5 εκατομμύρια

7. Αντζελίνα Τζολί / 15 εκατομμύρια

8. Ρις Γουίδερσπουν / 15 εκατομμύρια

9. Αν Χάθαγουεϊ / 12 εκατομμύρια

10. Κρίστεν Στιούαρτ / 12 εκατομμύρια

11. Κάμερον Ντίαζ / 11 εκατομμύρια

12. Γκουίνεθ Πάλτροου / 9 εκατομμύρια

13. Μέριλ Στριπ / 8 εκατομμύρια

14. Αμάντα Σέιφριντ / 8 εκατομμύρια

15. Σάντρα Μπούλοκ / 8 εκατομμύρια

16. Εμα Στόουν / 6,5 εκατομμύρια

17. Μίλα Κούνις / 6,5 εκατομμύρια

18. Νάταλι Πόρτμαν / 6 εκατομμύρια

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή