Αποκλεισμοί δρόμων από μεταλλωρύχους στη Χαλκιδική. Θέλουν συνέχιση εργασιών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα

Αποκλεισμοί δρόμων από μεταλλωρύχους στη Χαλκιδική
Eurokinissi

Σε αποκλεισμό των κόμβων Στρατωνίου και Πλανών θα προχωρήσουν, εντός της ημέρας, οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας, διεκδικώντας να μην σταματήσουν οι εργασίες σε Σκουριές και Ολυμπιάδα και να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται από το πρωί στους χώρους δουλειάς και από εκεί, με διάφορα μέσα, θα μεταβούν στα σημεία αποκλεισμού. Κυρίως, αναμένεται να επηρεαστεί η κυκλοφορία των οχημάτων προς και από την Ιερισσό. Οι εργαζόμενοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο και προς τις αρχές του Δήμου Αριστοτέλη για τη στάση που τηρούν απέναντι τους.

Οι μεταλλωρύχοι ανησυχούν για τις δουλειές τους, καθώς η εταιρεία χρυσού, μετά την ανάκληση αδειών τεχνικών μελετών στις Σκουριές και σε Ολυμπιάδα από το ΥΠΑΠΕΝ, έχει προειδοποιήσει ότι εκτός της προσφυγής στο ΣτΕ για την ανάκληση της απόφασης θα προχωρήσει, αρχής γενομένης από σήμερα, σε αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Χαλκιδική, εκτελώντας μόνο βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας και θέτοντας την πλειοψηφία του προσωπικού σε διαθεσιμότητα μέχρι και για ένα τρίμηνο, με το ενδεχόμενο, εάν οι άδειες δεν ανακτηθούν, της οριστικής τους απόλυσης.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή