Αυτή είναι η νέα θεωρία του Game of Thrones για τον John Snow που πρόκειται να αλλάξει τα πάντα

Αυτή είναι η νέα θεωρία του Game of Thrones για τον John Snow που πρόκειται να αλλάξει τα πάντα
HBO

Οι θεωρίες ποτέ δεν σταματούν, όχι όσο η σειρά Game of Thrones συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τα μυστικά της.

Και όλα πρόκειται να αλλάξουν!

Η θεωρία (μέρος 1): Η Lyanna Stark είχε δίδυμα

Ω ναι, διαβάσατε σωστά!

Το θέμα είναι, ποιος ή ποια είναι το δίδυμο αδερφάκι του Σνόου; Θα μπορούσε να είναι κάποιος που δεν έχουμε ακόμη δει στη σειρά, αλλά σύμφωνα με τη νέα αυτή θεωρία, ο χαρακτήρας υπάρχει, τον έχουμε ήδη δει σε πολλά επεισόδια και είναι... γυναίκα!

Η θεωρία (μέρος 2): Η δίδυμη αδερφή είναι η Meera Reed.

Εάν η Lyanna έκανε όντως δίδυμα, τότε το πιθανότερο είναι να τα χώρισε. Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρία, το ένα πήγε με τον Νεντ και το άλλο με τον Howland Reed, τον πατέρα της Meera. Και, φυσικά, υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να τα υποστηρίξουν όλα αυτά.

Tα στοιχεία: Η εμφάνιση

Αρχικά, ρίξτε τους μια ματιά. Η Meera περιγράφεται στα βιβλία ως μία κοπέλα με καφέ μαλλιά και αδύνατη φιγούρα, κάτι που μας θυμίζει επίσης την Arya, για την οποία το βιβλίο γράφει ότι μοιάζει με τον Τζον. Και εάν τους βάλετε δίπλα δίπλα, ε τότε η ομοιότητα είναι προφανής. Φανταστείτε την και με μούσι... Ολόιδιοι!

Τα στοιχεία: Η ηλικία

Αρχικά, δίνεται η εντύπωση πως η Meera είναι αρκετά νεότερη, αλλά αυτό είναι λάθος. Στα βιβλία περιγράφεται ως αρκετά χρόνια μεγαλύτερη από τον αδερφό της, Jojen. Επίσης, σύμφωνα με το Wiki για το βιβλίο Ice and Fire, η ημερομηνία γέννησής της είναι το 283, όπως και του Τζον. Είναι η χρονιά που πέθανε η Lyanna και στο βιβλίο καταγράφονται και οι δύο, η Meera και ο Τζον, ως 15 χρονών.

Τα στοιχεία: Ιστορία

Όπως είναι γνωστό, ο συγγραφέας George R.R. Martin αντλεί έμπνευση από ιστορικά στοιχεία για τα βιβλία του και επομένως, υπάρχουν και εκεί αποδείξεις για τη νέα θεωρία.

Έχουμε λοιπόν τον μύθο του Ρωμύλου και του Ρέμου, που κατά τον Στράβωνα ήταν οι ιδρυτές της Ρώμης.

Γονείς των δίδυμων αδελφών ήταν ο Άρης και η Ρέα κόρη του βασιλιά της Άλβας Λόνγκας, Νουμίτορα. Η Ρέα είχε αναγκαστεί από τον θείο της Αμούλιο, που σφετερίστηκε το θρόνο της Άλβας και ήθελε να εξοντώσει όλους τους απόγονους του Νουμίτορα, να γίνει εστιάδα, δηλαδή Ιέρεια. Όταν λοιπόν μαθεύτηκε ότι η Ρέα ήταν έγκυος από τον Άρη, ο Αμούλιος την έριξε στον Τίβερη, ενώ τα δίδυμα μωρά τα παρέδωσε σε κάποιον υπηρέτη του με τη διαταγή να τα σκοτώσει.

Ωστόσο, αυτός τα λυπήθηκε και τα έβαλε σε μια σκάφη, αφήνοντας τα στο ποτάμι όπου τα βρήκε μια λύκαινα, η Λούπα, που τα πήρε υπό την προστασία της και τα μεγάλωσε. Τα παιδιά έζησαν σαν βοσκοί έως ότου μάθουν την ιστορία για την τύχη της μητέρας και του παππού τους Νουμίτορα, αλλά και την αδικία που είχε διαπράξει ο Αμούλιος, με αποτέλεσμα να γίνουν πολεμιστές και να τον ανατρέψουν από τον θρόνο, παίρνοντας εκδίκηση για την οικογένειά τους.

Οι ομοιότητες είναι για ακόμη μια φορά, σημαντικές: Το όνομα Rhea μάς θυμίζει το Rhaegar, ο βασιλιάς που σφετερίστηκε τον θρόνο μάς θυμίζει τον Robert Baratheon, ενώ το να μην γνωρίζει κάποιος τους γονείς του είναι ακόμη ένα συχνό μοτίβο στα βιβλία.

Και το πιο σημαντικό από όλα; Η Meera μπορεί να είναι εκείνη που θα αποκαταστήσει τις αδικίες ενάντια στους Σταρκ και θα πάρει εκδίκηση για αυτούς! Θα μπορούσε επίσης να είναι μία αναγεννημένη Azor Ahai, μία φιγούρα από τη θρησκεία της Melisandre, η οποία υποτ'ιθεται ότι θα σώσει τους πάντες από τους White Walkers. Λέτε να μπορέσει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο... δίδυμος αδερφός της;

Όπως και να έχει, ο «χειμώνας έρχεται» και πρόκειται να μας γεμίσει με τεράστιες ανατριχίλες.

Δημοφιλή