Όταν ένα 15χρονο κορίτσι αναγκάζεται να παντρευτεί στο Μπαγκλαντές

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
NASOIN AKHTER
Allison Joyce via Getty Images
Εκτύπωση

Παρά τους πολλούς νόμους που προσπαθούν να αυξήσουν το όριο ηλικίας γάμου, ο γάμος παιδιών στο Μπαγκλαντές, εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σχεδόν το 1/3 των κοριτσιών στο Μπαγκλαντές που είναι κάτω από 15 ετών, παντρεύονται, και σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, έχουν το υψηλότερο ποσοστό γάμου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ο πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Sheikh Hasina, ανακοίνωσε πέρυσι ότι ο γάμος παιδιών θα σταματήσει εντελώς στην χώρα μέχρι το 2041, αλλά πρόσφατη έρευνα που έγινε από τον διεθνή οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων έδειξε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ελάχιστα μέτρα για να σταματήσει αυτή η παράδοση.

Η φτώχεια, η έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και οι παραδόσεις, είναι μερικοί από τους παράγοντες που συντελούν στη διατήρηση αυτού του εθίμου.

Ο γάμος των παιδιών σε μικρή ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο για κακοποίηση και εγκυμοσύνη σε μικρή ηλικία. Επιπλέον, τα κορίτσια που αναγκάζονται να παντρευτούν σε μικρή ηλικία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την εκπαίδευσή τους, περιορίζοντας την οικονομικής τους ασφάλεια για το μέλλον.

Η φωτογράφος Allison Joyce απαθανάτισε τον γάμο της 15χρονης νύφης στις 20 Αυγούστου, στην πόλη Manikganj, στο Μπαγκλαντές, η οποία φαίνεται να είναι ταραγμένη την ώρα που ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν άντρα με διπλάσια ηλικία από εκείνη.

nasoin akhter
Η 15χρονη Nasoin Akhter, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον 32χρονο άντρα.

nasoin akhter

Η 15χρονη Nasoin Akhter στέκεται στην πόρτα ενός γειτονικού σπιτιού την ημέρα του γάμου της.

nasoin akhter

Οι γυναίκες την βάφουν και την ετοιμάζουν για τον γάμο

nasoin akhter
Ο 32χρονος γαμπρός, Mohammad Hasamur Rahman, φτάνει στον χώρο που θα γίνει ο γάμος προκειμένου να παντρευτεί την 15χρονη νύφη.

nasoin akhter
Οι συγγενείς της 15χρονης την πηγαίνουν στο αυτοκίνητο που θα την πάει στο καινούριο της σπίτι.

nasoin akhter
Μία συγγενής, αναγκάζει την 15χρονη να ποζάρει στο κρεβάτι, την ημέρα του γάμου της.

nasoin akhter
Η 15χρονη Nasoin Akhter περιμένει υπομονετικά μέχρι οι συγγενείς της να «τραβήξουν» βίντεο.

nasoin akhter
Ο 32χρονος γαμπρός, στέκεται δίπλα στην 15χρονη νύφη του.