Αυτοί είναι οι νικητές της Aegean Regatta 2015

Αυτοί είναι οι νικητές της Aegean Regatta 2015

Μία εβδομάδα απόλυτης ιστιοπλοϊκής εμπειρίας στο Αιγαίο Πέλαγος, ολοκληρώνεται απόψε με την απονομή των επάθλων στους νικητές της Aegean Regatta 2015, στους πανέμορφους Λειψούς.

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διεξάγεται για 15η χρονιά, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έφτασε στο τέλος του, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις στους ιστιοπλόους, που εκτός από την αγωνιστική εμπειρία, γνώρισαν πανέμορφα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου, με χορηγό επικοινωνίας την HuffPost Greece, από τα Λιμνιά Βολισσού της Χίου και με σταθμούς στο Βαθύ και το Πυθαγόρειο της Σάμου, κατέληξε στους Λειψούς, με τους μετέχοντας να αναφέρονται με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια, στην υποδοχή και τη φιλοξενία των κατοίκων των νησιών – σταθμών του αγώνα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η Aegean Regatta εκτός από αθλητικό, είναι σημαντικό κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός για το Αρχιπέλαγος.

Τα 77 σκάφη με τους περίπου 700 ιστιοπλόους είχαν σύμμαχο και το μελτέμι του Αιγαίου, καθώς οι βόρειοι άνεμοι βοήθησαν τα πληρώματα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να συμμετάσχουν σε εξαιρετικές ιστιοπλοϊκές «μονομαχίες».

Νικητής στην Aegean Regatta 2015 στην κατηγορία IRC αναδείχθηκε το σκάφος JINETERA με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο που αποδείχθηκε το πιο σταθερό στις επιδόσεις του, στις πέντε ιστιοδρομίες. Ακολούθησε το ΑELLA με κυβερνήτη τη Μιράντα Παπαδοπούλου και μετά το URSUS MINOR του Στέλιου Νούτσου.

Στην κατηγορία ORC International, την πρώτη θέση πήρε το σκάφος ANATELOUSSA AFRODITI του Γιώργου Αυγερινού, δεύτερο ήταν το ERYTOS II COSMOTE με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και τρίτο το BLUE LINE-FREE MOTION από την Καλαμάτα, με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο.

Στην κατηγορία ORC Club πρώτευσε το EL VIENTO από την Κρήτη με κυβερνήτη τον Ηλία Κοβατζή και μετά ήταν το QUASAR DUROSTICK του Σπύρου Πανουτσόπουλου από τη Χαλκίδα και το KOURSAROS από τη Θεσσαλονίκη με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη.

Στην τελευταία ιστιοδρομία από το Πυθαγόρειο στους Λειψούς οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία ήταν:

IRC: Βaximous (Θανάσης Μπαξεβάνης), URSUS MINOR (Στέλιος Νούτσος), JINETERA (Θάνος Ανδρόνικος)

ORC Internatiional: ANATELOUSSA AFRODITI (Γιώργος Αυγερινός), BLUE LINE-FREE MOTION (Γιώργος Δρακόπουλος), GRANMA X (Χριστόφορος Πριτσούλης).

ΟΡC Club: EL VIENTO (Ηλίας Κοβατζής), KOURSAROS (Γιάννης Λαμπριανίδης), DRAGON (Γιάννης Μυτακίδης).

Xαρούμενοι αλλά και συγκινημένοι, όλοι οι ιστιοπλόοι στο τέλος της εκδήλωσης στους Λειψούς, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου και την Aegean Regatta 2016.