Κουτσούμπας: Με το ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής

Κουτσούμπας: Με το ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής
sooc

«Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο της ανατροπής», είναι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του κόμματος, όπως είπε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Επισήμανε ότι το μείζον ζήτημα είναι ποιος κατέχει την ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και την εξουσία, τονίζοντας ότι προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να έχουν στο επίκεντρο της πάλης τους αυτό ακριβώς το ζήτημα, στρεφόμενοι ενάντια στον πραγματικό αντίπαλό τους.

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι το κόμμα θα παλέψει ώστε να διαδοθεί όσο πιο πλατιά γίνεται και να κατανοηθεί στην πληρότητά του, το πρόγραμμα του ΚΚΕ και τι προτείνει στον ελληνικό λαό να παλέψει.

Χαρακτήρισε το 3ο Μνημόνιο ως το χειρότερο διότι τα βαριά αντιλαϊκά μέτρα του προστίθενται σε όλα τα προηγούμενα.

Ερωτηθείς για την «Λαϊκή Ενότητα» και τον κ. Λαφαζάνη, είπε ότι έχουν τεράστιες ευθύνες διότι «έβαλαν πλάτη σε όλο αυτό που σήμερα καταγγέλλουν, καθώς, μεταξύ άλλων, μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα έκαναν δηλώσεις στήριξής της και στήριξαν τις «47 σελίδες» που ήταν το πρόπλασμα του μνημονίου».

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε την «Λαϊκή Ενότητα» ότι «ξεπουπουλιάζει» ριζοσπαστικά συνθήματα και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα αποκαλύψει την πρότασή της που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αυτά που έκανε η κυβέρνηση στην οποία στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» ήταν κορυφαίοι υπουργοί.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε ότι ο κύριος στόχος της πάλης του λαού πρέπει να είναι αυτοί που πραγματικά έχουν την εξουσία, προσθέτοντας ότι στις υπάρχουσες συνθήκες, (καπιταλιστικής οικονομίας και εξουσίας) όποιο κόμμα και να κυβερνήσει διαχειριζόμενο αυτήν την εξουσία θα «οδηγεί σε μνημόνια».

Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις του για το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο, είπε ότι το πιο πιθανό είναι να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας από κόμματα ή τμήματα κομμάτων που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, προσθέτοντας ότι ένας από τους λόγους που γίνονται εκλογές είναι και προκειμένου να προκύψουν ευρύτερες κυβερνήσεις που θα κινούνται στην κατεύθυνση υλοποίησης των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, είπε ότι η πολιτική, οι προτάσεις και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, «τους οδήγησαν εκεί».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι όταν δεν υπάρχει καθαρή γραμμή πάλης που προτείνεις στην εργατική τάξη και τον λαό και σαφές πρόγραμμα, τότε ο λαός θα μετρά απογοητεύσεις, χρεοκοπίες και καταβαράθρωση και πρόσθεσε «χωρίς καμία διάθεση αλαζονείας», ότι μόνο το ΚΚΕ διαθέτει επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή