Η «θηλυκή Ράμπο» που έβαλε τα «γυαλιά» στους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων

Η βρετανίδα «Ράμπο» που κατέρριψε το μύθο για τις γυναίκες και τις Ειδικές Δυνάμεις
youtube

Μέχρι τώρα υπήρχε η επικρατούσα αντίληψη ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις επειδή δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους άνδρες συναδέλφους τους. Μία 32χρονη γιατρός όμως στη Βρετανία κατέρριψε για τα καλά το μύθο και αποκάλυψε ότι οι γυναίκες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με τους άνδρες.

Η Κλέιρ Μίλλερ ήταν μία από τα 29 άτομα που επιλέχθηκαν για να πάρουν μέρος σε ένα πείραμα το οποίο θα ανοίξει και πάλι τη διαμάχη κατά πόσο οι γυναίκες θα μπορούσαν να καταταχθούν στις Ειδικές Δυνάμεις και να βγάλουν την εξαντλητική εκπαίδευση όπως μεταδίδει, η Telegraph.

H 32χρονη «θηλυκή ράμπο» υπέμεινε με επιτυχία την ανάκριση με τη μέθοδο της κουκούλας, την στέρηση ύπνου και τα «καψώνια» στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δείξει στους άνδρες ότι και οι γυναίκες μπορούν να πάρουν μέρος στις Ειδικές Δυνάμεις.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα οι επιδόσεις της ήταν τόσο καλές ώστε ο εκπαιδευτής της και νούμερο ένα πολέμιος κατά της συμμετοχής των γυναικών στις Ειδικές Δυνάμεις, την ξεχώρισε ως την πιο δυνατό υποψήφιο.

Η όλη προσπάθεια αναμένεται να προβληθεί από το BBC, σε μια σειρά η οποία φέρει τίτλο, «Ειδικές Δυνάμεις: Η εβδομάδα της κολάσεως».

Η αιματολόγος σε νοσοκομείο του Λονδίνου είναι πρωταθλητής στο Δίαθλο και πρώην κωπηλάτης η οποία κατά το παρελθόν διένυσε 2.626 μίλια σε όλη την Ευρώπη για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο έλαβε μέρος η 32χρονη απάντησε: «Πάντα μου άρεσε η ιδέα να δω εάν μία γυναίκα θα μπορούσε να τα καταφέρει στις Ειδικές Δυνάμεις».

Η ίδια ωστόσο παραδέχεται ότι οι άνδρες είναι πιο προικισμένοι σωματικά από τη φύση τους, ωστόσο όπως ανέφερε η ίδια οι γυναίκες μπορούν να περάσουν τις ψυχικές δοκιμασίες και εκτιμά οι θα μπορούσαν να έχουν ρόλο στις Ειδικές Δυνάμεις.

Ενδεικτική των δοκιμασιών στις οποίες υπεβλήθη ήταν το γεγονός ότι την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης την ξύπνησαν μετά από μόλις δύο ώρες ύπνο και την έβαλαν να κάνει μία σειρά από σκληρές δοκιμασίες.

Δείτε βίντεο από παλαιότερη προπόνηση της 32χρονης

Δημοφιλή