Δημοκρατική Συμπαράταξη θα λέγεται ο εκλογικός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

Δημοκρατική Συμπαράταξη θα λέγεται ο εκλογικός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ
eurokinissi

Δημοκρατική Συμπαράταξη θα λέγεται ο εκλογικός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με εμφανή τα ονόματα των δύο κομμάτων, ανακοίνωσαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπαν, τα κόμματα κρατούν την οργανωτική και πολιτική τους αυτοτέλεια και αυτονομία, ενώ η συμφωνία τους βασίζεται σε δέκα συν μία προγραμματικές θέσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων και οι δύο πρόεδροι κατέστησαν σαφές ότι θα επιδιώξουν μετεκλογικά την κυβερνητική συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η συμφωνία υπογράφεται σήμερα, και πιθανότατα το πρόγραμμα των δυο πλευρών για τη διακυβέρνηση του τόπου θα είναι έτοιμο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Θα επεξεργαστούμε τα σημεία ώστε ίσως και στη ΔΕΘ να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας για με τολμηρές μεταρρυθμίσεις» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

«Δίνουμε μαζί και με κινήσεις πολιτών τη μάχη, αλλά κυρίως είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχη και μετά από αυτές τις εκλογές… Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες δείχνουν ξανά το δρόμο για να αλλάξει η Ευρώπη το κοινό μας σπίτι σε αντίθεση με τους νεοφιλελεύθερους, δηλαδή την οικογένεια της ΝΔ, αλλά και τους λαϊκιστές αριστερούς, δηλαδή την οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.

«Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, θέλουμε να αυξήσουμε τη δύναμη μας για να αλλάξουμε Ευρώπη, δεν υπάρχει άλλη ασφαλής προοπτική για τα παιδιά μας» πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το κοινωνικό κράτος, ειδικά τώρα μετά την κρίση που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

«Μεγάλος εχθρός μας είναι η ανεργία… θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και όλες τις υγιείς δυνάμεις για να παραχθεί πλούτος, για την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην υγεία και την παιδεία και την εξασφάλιση του ασφαλιστικού για τις νέες γενιές» τόνισε.

Την αντίθεσή τους στην εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν πάντως το Σάββατο με δήλωσή τους 31 μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και ο Φώτης Κουβέλης, ενώ υποστηρίζουν πως η πρόταση που, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το κόμμα, υιοθετήθηκε από την ΚΕ, δεν έχει την πλειοψηφία.

Δημοφιλή