Αιχμές Μητρόπουλου για παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους. Τη Δευτέρα δίνει συνέντευξη παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Αιχμές Μητρόπουλου για παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους. Τη Δευτέρα δίνει συνέντευξη παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου
eurokinissi

Με συνέντευξη Τύπου, παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τη Δευτέρα στις 11:00, θα απαντήσει ο Αλέξης Μητρόπουλος στα περί εκκρεμούς υπόθεσης φοροδιαφυγής, η οποία, όπως λέγεται, στάθηκε αφορμή για να τον αφήσει ο Αλέξης Τσίπρας εκτός λίστας ενώ τώρα φαίνεται να αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε πολιτκή παρέμβαση στην υπόθεσή του.

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Ε. Νικολούδης δηλώνει, κατηγορηματικά, ότι δεν γνωρίζει αν έγινε ή δεν έγινε, οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση του κ. Αλέξη Μητρόπουλου και ότι δεν είπε σε οποιονδήποτε, ότι έγινε παρέμβαση από κάποιον υπουργό στην ως άνω υπόθεση», αναφέρεται πάντως σε ανακοίνωση του Γραφείου του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τα ζητήματα αντιμετώπισης της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη μετά τις αναφορές του Αλέξη Μητρόπουλου με την επίκληση του ονόματος του κ. Νικολούδη ως του προσώπου που γνωρίζει ποιο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα να διαβιβάσει φάκελο αίτησης άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου.

Αντιστοίχως και ο Χρήστος Σπίρτζης αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή: «Επειδή ακούστηκε το όνομά μου θέλω να δηλώσω ότι ποτέ στην πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ επάνω στο τραπέζι όσο και δημόσια με συγκεκριμένα συμφέροντα, με ΜΜΕ, με ανθρώπους που σπεκουλάριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους μας.

Με την υπόθεση του συντρόφου μου δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε και γνώση της υπόθεσης. Δήλωσα στον Πρόεδρο πως είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε περιφέρεια, οποιαδήποτε θέση ακόμη και μη εκλόγιμη. Δεν είμαι εδώ για καμία βουλευτική ή υπουργική θέση. Όσοι προερχόμαστε από τον σοσιαλιστικό χώρο έχουμε διπλό χρέος να υπηρετήσουμε τη ριζοσπαστική μας πολιτική και να μην αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ»

«Αύριο θα αποδείξω ότι έχω μια διαδρομή καθαρή και δεν υπάρχει καμία σκιά. Θα το αποδείξω με την παρουσία της κα. Κωνσταντοπούλου. Θα στείλω μήνυμα σε όσους επιμένουν πως υπάρχει εκκρεμότητα. Δεν θα με σπιλώσει κανείς», είπε ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής στην εκπομπή «Καλημέρα» του Σκάι.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε πως υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε: «στεναχώρησα την ηγεσία για το “παρών”... Παραμένω στο ΣΥΡΙΖΑ και είμαι ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής. Περιμένω να δω ποια θα είναι η άποψη του κόμματος».

Η συνέντευξη έρχεται μία μέρα μετά το οργισμένο ξέσπασμα, το βράδυ του Σαββάτου, στο δελτίο του Mega, στη διάρκεια του οποίου δήλωσε ότι θα αυτοκτονήσει: «εγώ μέχρι αύριο θα έχω αυτοκτονήσει με την αθλιότητα που μου κάνατε σήμερα! Γιατί το κάνατε σε βάρος μου; Σε βάρος ενός τίμιου πολίτη; Αποσιωπήσατε τα σωστά έγγραφα!», είπε, όπως σας έχουμε ενημερώσει, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί.

Πάντως, η κίνηση για συνέντευξη παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κάνει πολλούς να μην αποκλείουν και επικείμενη πολιτική πρωτοβουλία, δεδομένου του ότι η κα. Κωνσταντοπούλου δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά της και παρέπεμψε σε ανακοίνωση πολιτικής πρωτοβουλίας, τις επόμενες ημέρες.

Δημοφιλή