Κουτσούμπας: Ο Λαφαζάνης σιγοντάρισε όλο το 7μηνο και όταν είδε ότι ο κόσμος ριζοσπαστικοποιείται έφτιαξε κόμμα

Κουτσούμπας: Ο Λαφαζάνης σιγοντάρισε όλο το 7μηνο και όταν είδε ότι ο κόσμος ριζοσπαστικοποιείται έφτιαξε κόμμα
Aris Oikonomou / SOOC

Ο λαός που τα έχει δοκιμάσει όλα, έχει αποκτήσει πείρα και μπορεί να την αποκρυσταλλώσει τώρα, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ, καθώς υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής, τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως με ενισχυμένο ΚΚΕ, θα πνεύσει καταρχήν άνεμος αισιοδοξίας στο - καταθλιπτικό για τον λαό - περιβάλλον και ταυτόχρονα θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, ώστε ο λαός να βάλει μπροστά τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και η εξουσία τους και οι οποίοι έχουν κάθε συμφέρον να παίρνουν όλο και περισσότερο βίαια αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους έναντι άλλων μονοπωλιακών ομίλων και όλα αυτά με φόντο διεθνείς συμμαχίες του κεφαλαίου, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ από τις οποίες «έχουμε πάθει πολλά ως λαός και ως χώρα με ευθύνη των διαφόρων κυβερνήσεων».

Ο Τσίπρας επέλεξε να υπηρετήσει το κεφάλαιο

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να υπηρετεί τμήματα του κεφαλαίου και ως πολιτικό τους προσωπικό συμπεριφέρθηκε το 7μηνο της πρωθυπουργίας του, η οποία και κατέληξε στο 3ο μνημόνιο. Πραγματικά φιλολαϊκή εναλλακτική λύση αποτελεί η κοινωνικοποίηση του παραγόμενου πλούτου και των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και κατέστησε απολύτως σαφές, ότι το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει «να πάμε στην δραχμή» με όλους τους άλλους όρους αμετάβλητους, διότι αν δεν κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια και δεν γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ο παραγόμενος πλούτος, η κατάσταση θα είναι αντιλαϊκή και εκτός ευρωζώνης.

Για την κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στον Α. Τσίπρα και τον Π. Λαφαζάνη, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως είναι πολιτική: Μια πολιτική γραμμή που θέλει να είναι και με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και με τα συμφέροντα του λαού, συνιστά την «μεγαλύτερη κοροϊδία που έχει υπάρξει ποτέ» τόνισε.

Επίσης, διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ δεν λέει «εκτός ευρώ και εντός ΕΕ», προσθέτοντας ότι αυτά τα λέει ο Π. Λαφαζάνης που μιλά για «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι». Επισήμανε, επιπλέον, ότι ο Π. Λαφαζάνης δεν κάνει καθόλου λόγο για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Ο Λαφαζάνης σιγοντάρισε όλο το 7μηνο

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι το ΚΚΕ αφιερώνει στην κριτική του περισσότερο χρόνο στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη, από ότι στα άλλα κόμματα, είπε κατ αρχήν ότι όταν αναφέρεται κανείς σε κόμματα που έχουν κυβερνήσει, δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο. Επικέντρωσε στο γεγονός ότι υπήρξαν πολίτες που μετακινήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, απέκτησαν ήδη πικρή πείρα - και αποτελεί καθήκον του ΚΚΕ, αναλύοντας και εξηγώντας, να προτείνει που πρέπει να κατευθύνουν την ψήφο τους.

Επισήμανε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διέσπασε το κόμμα στο οποίο υπηρέτησε ως κορυφαίος υπουργός, σιγοντάρισε όλο το 7μηνο την κατάσταση ώσπου να έρθει η κατάσταση ως εδώ και όταν είδε πως ένας κόσμος ριζοσπαστικοποιείται και αναζητά πραγματική λύση, την οποία προτείνει το ΚΚΕ, έφτιαξε αυτό το κόμμα (την ΛΑ.Ε).

Υπενθύμισε ότι τόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και στελέχη του κόμματός του, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που συμπαρατάσσεται με την ΛΑ.Ε, «πέταξαν στα σκουπίδια» όλες τις προτάσεις και τις τροπολογίες του ΚΚΕ που θα έδιναν μια ανάσα στον λαό. Υπενθύμισε επίσης την σιωπή του - στελέχους πλέον - της ΛΑ.Ε, Κ. Ήσυχου, στα περί ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο, πράγμα που δεν τόλμησε να προτείνει καμία κυβέρνηση από το 1974 ως σήμερα.

Τέλος, επανέλαβε, ότι το ΚΚΕ δεν θέτει αριθμητικά ποσοστά ως στόχο των εκλογών, τονίζοντας ότι «όσο ισχυρότερο είναι το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα για τον λαό που μπορεί τώρα να κάνει την διαφορά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή