Η πολιτική πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η συνεργασία με Λαφαζάνη

Η πολιτική πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η συνεργασία με Λαφαζάνη
Sooc

Την παρουσία της στις επικείμενες εκλογές στο πλευρό της Λαϊκής Ενότητας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου -διάρκειας 3,5 ωρών- εξαπέλυσε επίθεση κατά των πρώην συντρόφων της στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον τέως πρωθυπουργός και τόνισε ότι «υπάρχει ανάγκη να εκπροσωπηθεί η κοινωνία που κάποιοι επιθυμούν να περιθωριοποιούσουν».

«Σε αυτές τις εκλογές θα είμαι παρούσα, στο πλάι εκείνων που για άλλη μια φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη. Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα», ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κάλεσε δε να συμπράξουν στην προσπάθεια τους Μανώλη Γλέζο, τον Μίκη Θεοδωράκη, την Πέπη Ρηγοπούλου αλλά και τη Σοφία Σακοράφα. Χαιρέτησε δε την πρωτοβουλία του Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναφέρθηκε επίσης στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» με έναν διαφορετικό τρόπο: «Εάν μου πείτε “ευρώ ή δημοκρατία” θα σας πω δημοκρατία», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Πολιτική απάτη εάν κατέβουν στις εκλογές με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο της προσωπικής επίθεσης που εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε ότι κάποια στιγμή αποφάσισε να διαλύσει το κόμμα του, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να μην κατέβουν στις εκλογές με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ «γιατί αυτό θα είναι πολιτική απάτη», όπως είπε.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου δεν άφησε ασχολίαστο το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής, κάνοντας λόγο για στραγγαλισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. «Η χώρα οδηγείται σε εκλογές για να συνεχίσει να παραβιάζει η κυβέρνηση τη λαϊκή εντολή, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι δανειστές αποκαλούν βαρίδι», τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι «στα 5 χρόνια του Μνημονίου, είναι η πρώτη φορά που δανειστές δεν αντιδρούν σε εκλογές» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι τυχαίο.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι κάποιοι τον διέλυσαν και τον απάλλαξαν από τις ζωογόνες πηγές της ύπαρξης του. Υπάρχουν υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και υπήρχαν και πολλοί -βάζω και τον εαυτό μου- που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την πολιτική του αξία, τις θέσεις του, την πολιτική του ουσία και να αναλάβει δράση προτού στη χώρα επικρατήσει η μνημονιακή λαίλαπα, υποστήριξε.

Ψέματα

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα, αναφορικά με το εάν υπήρχαν εναλλακτική της συμφωνίας που πέτυχε. «Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και δεν είναι αλήθεια ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις εναλλακτικών», επεσήμανε.

Ψέματα έλεγε και ο κ. Μάρδας, κατά την κ. Κωνσταντοπούλου, όταν έλεγε ότι κινδύνευαν οι μισθοί και οι συντάξεις εάν δεν έπαιρναν τα αποθεματικά: «Ο κ. Μάρδας επίσης δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέλαβε για λογαριασμό της κυβέρνησης να μου επιτίθεται με την αξίωση να παραχωρήσει η Βουλή το σύνολο των αποθεματικών της και να εκβιάζει για μια τέτοια απόφαση που δεν μπορούσα να πάρω μονομερώς. Διοχέτευε ψευδώς ότι κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις».

Αναφερόμενη στο θέμα του χρέους, τόνισε ότι ως πρόεδρος της Βουλής και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, συγκρότησε την επιτροπή ελέγχου του χρέους που δούλεψε και παρέδωσε πόρισμα με νομική αρτιότητα. «Τα δικαιώματα του ελληνικού λαού που αναδύονται από το πόρισμα μας, καταστρατηγήθηκαν από την κυβέρνηση η οποία δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πόρισμα για αποκήρυξη του χρέους με βάση τις παραδοχές των δανειστών για μη βιωσιμότητα του χρέους», υπογράμμισε.

Κατηγόρησε δε το Μαξίμου πως μπλόκαρε την εξέταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπλόκαρε την εξέταση του κ. Στουρνάρα; Υποτίθεται πως αυτό το κόμμα έχει σημαία τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς και της δολοπλοκίας. Ο κ. Φλαμπουράρης μου ζήτησε να μην ζορίζω τον κ. Στουρνάρα, τον Ιούνιο», είπε.

Χαρακτηριστική είναι και η καταγγελία που έκανε για τον Νίκο Φίλη: «Δέχθηκα επιθέσεις από τον Νίκο Φίλη από την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής. Με χυδαίο τρόπο με ταύτισε με τη Χρυσή Αυγή. Με απείλησε, είπε "θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς"» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ από τα πυρά της δεν γλίτωσε ούτε ο κ. Μαντάς, και φυσικά ούτε ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Συμβιβάστηκα με τη θλιβερή απραξία του κ. Μαντά που επέτρεψε αυτές τις οργιαστικές επιθέσεις εναντίον μου. Λυπάμαι γιατί δεν κατάφερα να ανατρέψω και να αναστρέψω την Κ.Ο. ως προς τις αποφάσεις που έβγαιναν με κατά παραγγελία καταχωρήσεις σε έντυπα της διαπλοκής. Πρώτος ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να ορθώσει ανάστημα για να με προστατέψει» είπε χαρακτηριστικά.

Ένταση με συμβασιούχους τους Βουλής

Η συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν και επεισοδιακή, καθώς προκλήθηκε ένταση με συμβασιούχους της Βουλή που παραμένουν απλήρωτοι, οι οποίοι σήκωσαν πανό που ανέφερε: «Τέλος στη Ζωή της ανεργίας».

«Τι θα κάνετε με τους συμβασιούχους της Βουλής που επί μήνες εργάζονται χωρίς να πληρώνονται;», την ρώτησαν από το ακροατήριο, και η Πρόεδρο της Βουλής απάντησε κατηγορώντας για προβοκάτσια: «Θέλετε προφανώς να προβοκάρετε. Δέχομαι οργανωμένη επίθεση, αυτό λέγεται δολοφονία προσωπικότητας. Εμφανίζονται εδώ μέσα κάποιοι ενεργοί δημοσιογράφοι σε Μέσα Ενημέρωσης ως δήθεν απλήρωτοι εργαζόμενοι του καναλιού της Βουλής. Υπάρχουν άνεργοι και ταλαιπωρημένοι δημοσιογράφοι που δεν είχαν την τύχη να τους τιμά η Βουλή για πάρα πολύ καιρό». Στη συνέχεια πήρε τον λόγο μια εξ αυτών τονίζοντας: «Ήταν τεράστια απογοήτευση, περίμενα διαφορετικά πράγματα από σας. Θα ήθελα να το νιώσετε αυτό που σας λέω. Δεν λέω ψέματα. Πρέπει να βρείτε τρόπο να αποκαταστήσετε την αδικία. Δεν υπήρξαμε ούτε κομματόσκυλα, ούτε αργόσχολοι. Μένουμε στο δρόμο, χωρίς ρεύμα, με παιδιά, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μην με κοιτάτε ειρωνικά, δεν σας λέω ψέματα».

Απαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου είπε μεταξύ άλλων: «Η Βουλή δείχνει να έχει συμβασιούχους που δεν είχαν καταχωρηθεί πουθενά και ποτέ. Υπήρχαν σχέσεις εργασίες ορισμένου χρόνου που ανανεώνοντας κατά διαστήματα. Γιατί η Βουλή δεν μπορούσε να καλύπτει τις ανάγκες της και είχε έκτακτες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου;»

Χαρακτηριστικό πάντως ήταν και το πανό που κρατούσαν μέσα στην αίθουσα οι υποστηρικτές της: «Όχι στα Μνημόνια, ναι στη Ζωή».

Το παρών έδωσαν Δημήτρης Στρατούλης, Ραχήλ Μακρή Παναγιώτης Καλφαγιάννης (ΠΟΣΠΕΡΤ), Νίκος Φωτόπουλος, Άννα Ζωηρού και Νίκος Σπαθάς.

Δημοφιλή