Θα αγόραζαν μωράκι που γεννήθηκε στην Αθήνα με 1.500 ευρώ. Η βιολογική μητέρα με το όνομα Petia αναζητείται

Θα αγόραζαν μωράκι που γεννήθηκε στην Αθήνα με 1.500 ευρώ
MUNICH, GERMANY - MAY 09: A Sock with 500 Euro banknotes. on May 09, 2010 in Munich, Germany. (Photo by EyesWideOpen/Getty Images)
MUNICH, GERMANY - MAY 09: A Sock with 500 Euro banknotes. on May 09, 2010 in Munich, Germany. (Photo by EyesWideOpen/Getty Images)
EyesWideOpen via Getty Images

Μία απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως από την Αστυνομία. Άτεκνο ζευγάρι επιχείρησε να αγοράσει παράνομα παιδί δίνοντας 1.500 ευρώ σε 18χρονη έγκυο Βουλγάρα με το όνομα Petia.

Όλα άρχισαν όταν μία 38χρονη με καταγωγή από τη Βουλγαρία και ο 45χρονος σύζυγός της αποφάσισαν να υιοθετήσουν παράνομα ένα νεογέννητο επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά. Έτσι, ήρθαν σε επαφή με δύο «μεσάζοντες», έναν 23χρονο και έναν 47χρονο, οι οποίοι τους υποσχέθηκαν ότι θα τους βρουν μωρό από γυναίκα στη Βουλγαρία, όπου εμφανιζόντουσαν να έχουν διασυνδέσεις.

Με τη βοήθειά τους το άτεκνο ζευγάρι από τον περασμένο Ιούνιο εντόπισε στη Βουλγαρία την 18χρονη στην οποία προσέφερε 1.500 ευρώ προκειμένου να τους δώσει το παιδί που κυοφορούσε.

Η συμφωνία φαίνεται να έκλεισε με την 18χρονη να γεννά το παιδί στις 20 Αυγούστου σε ιδιωτικό μαιευτήριο στο Ίλιον. Τρεις ημέρες αργότερα πήρε εξιτήριο. Τότε εμφανίστηκαν οι δύο «μεσάζοντες», 47 και 23 χρόνων, προκειμένου να πάρουν τη βεβαίωση γέννησης του νεογνού, με στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία της «υποψήφιας» μητέρας για να δηλωθεί ως τέκνο των ενδιαφερόμενων γονέων.

Η πραγματική μητέρα όμως δεν ταίριαζε με την φωτογραφία της 38χρονης, που ήθελαν να επικολληθεί στη βεβαίωση, κάτι που προκάλεσε τις υποψίες για το ρόλο της βιολογικής μητέρας. Το περιστατικό ήρθε σε γνώση των αστυνομικών που στις 28 Αυγούστου 2015 συνέλαβαν τους υποψήφιους γονείς και τους μεσάζοντες της παράνομης αγοραπωλησίας βρέφους, ενώ αναζητείται η βιολογική μητέρα του παιδιού. Το παιδί, το οποίο χαίρει άκρας υγείας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, όπου παρακολουθείται από ψυχολόγους.

Δημοφιλή