5 λόγοι που οι στόχοι του Σεπτεμβρίου είναι πιο σημαντικοί από τους στόχους της νέας χρονιάς

Οι στόχοι του Σεπτεμβρίου είναι πιο σημαντικοί από τους στόχους της νέας χρονιάς
Simple drawing of a cloud and a ladder against a turquoise sky.
Christina Reichl Photography via Getty Images
Simple drawing of a cloud and a ladder against a turquoise sky.

Το φθινόπωρο έχει έρθει και επίσημα (όσο κι αν βρισκόμαστε σε άρνηση) και με την έναρξη του Σεπτεμβρίου και την επιστροφή στην δουλειά και την καθημερινότητα, οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε νέους στόχους και δημιουργούμε το πρόγραμμα για τους μήνες που θα ακολουθήσουν. Με λίγα λόγια, συμβαίνει αυτό ακριβώς που κάνουμε με το ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς. Κι αν νομίζετε ότι οι στόχοι που βάζουμε μετά από κάθε Πρωτοχρονιά είναι οι σημαντικότεροι της χρονιάς, εμείς θα έρθουμε να διαφωνήσουμε και, μάλιστα, θα σας παραθέσουμε και 5 λόγους που δικαιολογούν ότι οι στόχοι του Σεπτεμβρίου, όχι μόνο είναι σημαντικοί αλλά μπορεί να έχουν και καλύτερα αποτελέσματα!

Ο Σεπτέμβριος ισοδυναμεί με την αρχή της χρονιάς

Κακά τα ψέμματα, από μικρά παιδιά είμαστε «προγραμματισμένοι» να θεωρούμε τον Σεπτέμβριο ως την αρχή της χρονιάς. Τότε ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, η νέα σεζόν και οι τηλεοπτικές σειρές, οπότε υπάρχει καλύτερη στιγμή από εκείνη για να θέσει κανείς τους στόχους του και να ξεκινήσει κάτι καινούριο;

Υπάρχει καλύτερη διάθεση

Όταν κάποιος έχει μόλις επιστρέψει από διακοπές είναι αναπόφευκτο να είναι γεμάτος ενέργεια και όρεξη. Ο Σεπτέμβριος, σε αντίθεση με τον Ιανουάριο, είναι ένας μήνας που βρίσκεται τους περισσότερους ανθρώπους με γεμάτες μπαταρίες και καλή διάθεση, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για να κάνουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους. Αντίθετα, ο Ιανουάριος και η νέα χρονιά που φέρνει, φέρνουν μαζί τους και την κούραση, αλλά και την κακή διάθεση του χειμώνα.

Ο καιρός είναι ακόμα καλός

Δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεκινήσει κανείς δίαιτα ή γυμναστική τον χειμώνα που έξω έχει κρύο και βρέχει. Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αποτελέσουν μία πολύ καλή δικαιολογία για να μην πάει κάποιος για τρέξιμο ή για να φάει αυτή την πάστα που λιγουρεύεται. Ο Σεπτέμβριος, από την άλλη, μας βρίσκει όλους να φοράμε ακόμα τα ανάλαφρα ρούχα μας, να πηγαίνουμε για μπάνιο, να κολυμπάμε και, γενικά, να έχουμε μεγαλύτερη επαφή με το σώμα μας και την εικόνα μας. Άρα, η απόφαση για να κάνουμε κάτι καλό και θετικό για εμάς, το σώμα και την υγεία μας είναι πιο έντονη.

Το Σεπτέμβριο ξεκινούν όλες οι νέες τάξεις

Μπορεί εσείς να αποφασίσατε να μάθετε ισπανικά, ρώσικα ή κινέζικα με τη νέα χρονιά, αλλά είναι πιθανό να μην βρείτε τμήμα σε φροντιστήριο που να ξεκινάει στη μέση της σεζόν και να είναι για αρχάριους. Τα φροντιστήρια, τα γυμναστήρια και σχεδόν όλες οι δραστηριότητες που γίνονται μέσα σε μία τάξη τηρούν το πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς και ξεκινούν τον Σεπτέμβριο. Σίγουρα, κανείς δεν θα σας απαγορεύσει να ξεκινήσετε γιόγκα τον Ιανουάριο, αλλά αν θέλετε να θέσετε τις σωστές βάσεις και να δεθείτε με τους «συμμαθητές» σας, θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνετε ξεκινώντας από Σεπτέμβριο.

Νέες εικόνες, νέες παραστάσεις, νέες αποφάσεις

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος όπου όλοι επισκεπτόμαστε νέα μέρη, αλλάζουμε παραστάσεις και εικόνες. Η συναναστροφή με τους άλλους ανθρώπους γίνεται πιο έντονη και τα περισσότερα βράδια λήγουν μετά από πολύωρες συζητήσεις. Βέβαια ακόμα και η ανάγνωση ενός βιβλίου και η εικόνα της θάλασσας είναι ικανή να εμπνεύσει τους ανθρώπους και να δημιουργήσει όνειρα, σκέψεις και προβληματισμούς. Αυτό σημαίνει ότι ο Σεπτέμβριος ξεκινά με την εικόνα του άντρα που γνωρίσατε στην παραλία και σας μίλησε για την αγάπη του για το κολύμπι και σας έκανε να σκεφτείτε «μην ξεχάσω να γραφτώ κολυμβητήριο», με την κοπέλα που έτρεξε τον πρώτο της μαραθώνιο («θέλω κι εγώ να τρέξω φέτος σε κάποιον αγώνα») και με εκείνη την παρέα που συζητούσε για τα καλύτερα βιβλία που διάβασε το καλοκαίρι («μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχω διαβάσει τουλάχιστον τρία βιβλία»).