ΝΔ: «Γαλάζιος διεμβολισμός» μέσω Πάγκαλου, Διαμαντoπούλου και βουλευτών των ΑΝΕΛ

«Γαλάζιος διεμβολισμός» μέσω Πάγκαλου, Διαμαντοπούλου και βουλευτών των ΑΝΕΛ
sooc

«Γαλάζιος διεμβολισμός» μέσω Πάγκαλου, Διαμαντόπουλου και βουλευτών των ΑΝΕΛ

Το παζλ της κατάρτισης των γαλάζιων ψηφοδελτίων καλείται να λύσει τα επόμενα 24ωρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εν μέσω των περιοδειών και των δημοσίων εμφανίσεων του.

Αν και λόγω της εκλογικής αναμέτρησης με λίστα, το 80% των ονομάτων είναι σχεδόν κλεισμένα, δεν απουσιάζει το έντονο παρασκήνιο με σειρά υποψηφίων να συνωστίζονται για μια ...θέση στον ήλιο, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις καραμπόλες άλλα και εσωκομματικές ζυμώσεις.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε τυχόν εκπλήξεις στην ήδη γνωστή σειρά κατάταξης και αν ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να αλλάξει την εκλογική σειρά αποσύροντας ή τοποθετώντας κάποιο στέλεχος, άλλα κυρίως, ποια πρόσωπα θα επιλέξει στην λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας, εκεί όπου - θεωρητικά - ο εκάστοτε αρχηγός επιλέγει σχεδόν με αποκλειστική του ευθύνη τα πρόσωπα της αρεσκείας του.

Βασικό ζητούμενο για τη Συγγρού είναι η επιχείρηση επαναπροσέγγισης προσώπων που σε βάθος χρόνου είχαν επιλέξει να αποστασιοποιηθούν από την κεντρική πολιτική στη και τώρα στο πλαίσιο της επανεκκίνησης και της συσπείρωσης της παράταξης ανακαλούνται για να πάρουν μέρος στην εκλογική μάχη, άλλα και οι πιθανές μεταγραφές της τελευταίας στιγμής που θα δώσουν το μήνυμα στους ψηφοφόρους της επονομαζόμενης στροφής στον μεσαίο χώρο.

Έντονη αναμένεται να είναι και η εκπροσώπηση του "ΝΑΙ" του δημοψηφίσματος και του λεγόμενου ευρωπαϊκού μετώπου με το όνομα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Παπαδόπουλου να έχει πέσει στο τραπέζι για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως και αυτό του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πληροφορίες - για το ενδεχόμενο συνεργασίας και όχι ένταξης τους στην γαλάζια ομάδα - και άλλων δυο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ με την απόλυτη έκπληξη να ακούει στο όνομα Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ανάλογα είναι τα ανοίγματα και προς την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων με μια εν εξελίξει επιχείρηση προσέγγισης στελεχών όπως ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης για το Ηράκλειο, άλλα και ο κ.Κόκκαλης για την περιφέρεια της Λάρισας.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην ηγεσία της ΝΔ η Άντζελα Γκερέκου έχει ζητήσει να μετακινηθεί από την Κέρκυρα στην Β΄ Αθήνας, όπου θα είναι υποψήφιος και ο πρόεδρος του κόμματος μαζί με την περιφέρεια Ηρακλείου, ενώ αναζητούνται νέα πρόσωπα που θα καταφέρουν να προσελκύσουν ψηφοφόρους στις αγροτικές περιοχές.

Δημοφιλή