Πάγκαλος: Από 5.900 παίρνω 1.800 ευρώ, είμαι ένας νεόπτωχος συνταξιούχος

Πάγκαλος: Από 5.900 παίρνω 1.800 ευρώ, είμαι ένας νεόπτωχος συνταξιούχος
Sooc

Στα 1.800 ευρώ έχει πέσει η σύνταξή του, η οποία ήταν στα 5.900 ευρώ, δήλωσε στο Βήμα FM ο Θεόδωρος Πάγκαλος- δηλώνοντας ότι δεν είναι φιλοχρήματος, αλλά «νεόπτωχος συνταξιούχος».

Οι ίδιοι οι βουλευτές πρόσεξαν να διατηρείται η αμοιβή τους σε αξιοπρεπή επίπεδα, ανέφερε, σημειώνοντας ότι «η λογική ότι οι συνταξιούχοι είναι άνθρωποι που δεν τους χρειάζομαι πια, άρα τους ξεσκίζω - που είναι η λογική που ισχύει για όλους τους συνταξιούχους της χώρας - κάποτε πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Αναφερόμενος στο μνημόνιο , δήλωσε ότι είναι μονόδρομος, το μόνο πρόγραμμα που υφίσταται. Παράλληλα, μιλώντας για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, είπε ότι δεν τον κάλεσε, ωστόσο δεν είχε κάτι να πει μαζί της. «Δεν μου έλειψε ποτέ στη ζωή μου η κ. Γεννηματά» είπε, ενώ, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του για συνάντηση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, είπε ότι ήταν δική του και θα τον δει ξανά μέχρι τις εκλογές, όπως και άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην κ. Γεννηματά για τον τρόπο που προσέγγισε «όσους έχουν παίξει ρόλο στην παράταξη» και χαρακτήρισε «κατάντια και ρεζίλι» το ΠΑΣΟΚ του 2% και του 4%. Μόνο προσόν της κ. Γεννηματά, πρόσθεσε, είναι πως είναι κόρη του «αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο όλοι συνδεόμαστε». Συνεχίζοντας είπε ωστόσο ότι είναι «αξιοπρεπής άνθρωπος, μια καλή νοικοκυρά και μια καλή μητέρα».

Χαρακτήρισε επίσης εθνικιστή λαϊκιστή τον Πάνο Καμμένο και εθνικοσοσιαλιστές τους «πρωτοπόρους αριστερούς της νέας εποχής», που «δεν είναι αριστεροί». Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε «να τα κατεβάσει τώρα ο κ. Τσίπρας και να πει “κύριοι, εγώ στα τέσσερα θα συνεργστώ με το Ποτάμι, το οποίο έχει πει όλα αυτά εναντίον μου, γιατί το Ποτάμι κάνει μαζί μου”. Αν δεν το πει, θα πει ότι δεν κάνει κι επειδή δεν κάνει, δεν πρέπει ο Τσίπρας με κανένα τρόπο να ψηφιστεί ακόμη μια φορά, για να είμαστε σε αδιέξοδο. Πρέπει ο άνθρωπος αυτός, που είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ζωή, να απομακρυνθεί και να μπει εκεί που είναι οι μεγάλοι ψευταράδες και απατεώνες της ιστορίας».

Δημοφιλή