Ο Michael Fassbender συγκλονίζει ως Μάκβεθ και ο Eddie Redmayne πάει τρέχοντας για δεύτερο σερί Όσκαρ

Ο Michael Fassbender συγκλονίζει ως Μάκβεθ και ο Eddie Redmayne πάει τρέχοντας για δεύτερο σερί Όσκαρ
HuffPost Greece

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά και για τις δύο πολυαναμενόμενες ταινίες των οποίων τα πρώτα επίσημα trailer κυκλοφόρησαν την 1η Σεπτεμβρίου στο διαδίκτυο. Τι να πρωτογράψεις όμως όταν οι ερμηνείες, η σκηνοθεσία, το μοντάζ, η φωτογραφία και η μουσική μιλάνε τόσο καλά από μόνα τους;

Για αρχή, ας ξεκινήσουμε το trailer του «Macbeth», την κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα σπουδαιότερα έργα του Ουίλιαμ Σέξπιρ, με πρωταγωνιστές δύο από τους πιο ταλαντούχους και ταυτόχρονα πανέμορφους ηθοποιούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χώρο. Τον Michael Fassbender στο ρόλο του βασιλιά Μάκβεθ και την Marion Cotilard στο ρόλο της Λαίδης Μάκβεθ. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Justin Jurzel («Assasin's Creed») ενώ η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου στην Αγγλία και στις 4 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ. Προς το παρόν μπορείτε να χαζέψετε με τα πλάνα, τα χρώματα, τα τοπία, την ανατριχιαστική κινηματογράφηση και, φυσικά, τη χημεία του πρωταγωνιστικού ντουέτου.

Έπειτα, έχουμε το trailer του «The Danish Girl», το οποίο είναι βασισμένο στο βιβλίο του David Ebershoff, το οποίο με τη σειρά του είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Αφηγείται την ιστορία της Lili -η οποία γεννήθηκε άντρας με το όνομα Einar Wegener- και έγινε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που υποβλήθηκε σε εγχείριση αλλαγής φύλλου το 1930. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Eddie Redmayne, ο οποίος ξεδιπλώνει το εντυπωσιακό του ταλέντο υποδυόμενος, για άλλη μια φορά μετά τη «Θεωρία των Πάντων»- έναν δύσκολο ρόλο βασισμένο σε μια εξίσου οδυνηρή, αληθινή ιστορία. Στο ρόλο της συζύγου του στην ταινία, η οποία αργότερα τον βοηθά να βρει τον εαυτό του και να γίνει «Lili», βρίσκουμε την ανερχόμενη Alicia Vikander. Πέρα από την εξασφαλισμένα καλή σκηνοθεσία -πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Tom Hooper («Οι Άθλιοι», «Ο Λόγος του Βασιλιά»)- μπορούμε πλέον να είμαστε σίγουροι και για ένα ακόμα πράγμα: ο Redmayne θα είναι σίγουρα το φαβορί για το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου το 2016, για δεύτερη σερί χρονιά.

H ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 27 Νοεμβρίου και στην Αγγλία την 1η Ιανουαρίου 2016.

Δημοφιλή