Λεβέντης: Η ΕΡΤ θα ξανακλείσει αν συνεχίσει να είναι υπηρέτης της κάθε κυβέρνησης

Λεβέντης: Η ΕΡΤ θα ξανακλείσει αν συνεχίσει να είναι υπηρέτης της κάθε κυβέρνησης

Σκληρή κριτική άσκησε στην ΕΡΤ και τον τρόπο λειτουργίας ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που τον κάλεσαν σε εκπομπή του καναλιού.

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι «αν συνεχίζει η ΕΡΤ να είναι υπηρέτης της εκάστοτε κυβέρνησης, θα ξανακλείσει...σαν νέοι άνθρωποι θα πρέπει να θέλετε να διορθωθούν κάποια πράγματα, άσχετα τι λένε τα χείλη σας για να διατηρήσετε το ψωμάκι σας». Παράλληλα, κατηγόρησε το κανάλι ότι «κάθε μέρα εδώ έχετε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, Νέα Δημοκρατία εκεί τελειώνει η Ελλάδα;».

Ο λαός «δεν θέλει κανάλια στην υπηρεσία κάποιων, θέλει κανάλια στην υπηρεσία της ενημέρωσης, το καταλαβαίνετε;» ρώτησε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι δεν είναι αντισυστημικός αλλά συστημικός, όμως όχι διεφθαρμένος, ενώ συνεχίζοντας έκανε λόγο για κύμα λάσπης εναντίον του μέσω του Ίντερνετ. Tάχθηκε υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης αλλά χωρίς παθογένειες και διαφθορά, ενώ ερωτηθείς αν η Ένωση Κεντρώων θα συνεργαστεί με κάποιο κόμμα, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι θα στηρίξει το πρώτο κόμμα εφόσον γίνουν αποδεχτές οι προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματός του, είπε ότι το σχέδιό του είναι να «απολυθούν οι 1.500 από τη Βουλή που είναι συγγενείς των βουλευτών, και είναι πρόκληση, και είναι παράνομα διορισμένοι, οι 12.000 αποσπασμένοι του Δημοσίου να επιστρέψουν στις θέσεις όπου οργανικά ανήκουν. 330.000 άνθρωποι παίρνουν τρεις συντάξεις, εμείς θεωρούμε ότι τα 1.500 ευρώ είναι το ανώτατο όριο. Η χώρα έχει πτωχεύσει και για να στηρίξουμε το φτωχό κόσμο θα πρέπει να κάνουμε θυσίες των βολεμένων, οι βολεμένοι να κάνουν τις θυσίες. Τη σύνταξη τη βουλευτική θα την κόψουμε, θα κόψουμε τα χρήματα των κομμάτων από το κράτος, θα κόψουμε τα χρήματα των ΜΚΟ από το κράτος, αυτές θα παίρνουν λεφτά μόνο από ιδιώτες. Μείωση των βουλευτών στους 150, θητεία 12 έτη για κάθε βουλευτή. Τα μνημόνια υπερπροστατεύουν το δημόσιο και ρίχνουν όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα».

Δημοφιλή