Ο γάμος σύμφωνα με τη Βίβλο: Πολυγαμία, σκλάβοι του σεξ, αιμομιξία ακόμη και βιασμοί

Ο γάμος σύμφωνα με τη Βίβλο (και την Independent): Πολυγαμία, σκλάβοι του σεξ, αιμομιξία ακόμη και βιασμοί
(GERMANY OUT) Fresco (detail) in the Sistine Chapel, Vatican, Rome by Michelangelo: Fall of Man and Expulsion from Paradise, around 1510 (Photo by ullstein bild/ullstein bild via Getty Images)
(GERMANY OUT) Fresco (detail) in the Sistine Chapel, Vatican, Rome by Michelangelo: Fall of Man and Expulsion from Paradise, around 1510 (Photo by ullstein bild/ullstein bild via Getty Images)
ullstein bild via Getty Images

Οι συντηρητικοί που αντιτίθενται στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών υποστηρίζουν τον «χριστιανικό γάμο». Αυτόν δηλαδή που περιλαμβάνει την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, όπως περιγράφεται από το Θεό στη Βίβλο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Independent, η Αγία Γραφή υποστηρίζει ρητά την πολυγαμία και την σεξουαλική δουλεία, παρέχοντας μάλιστα λεπτομερείς ρυθμίσεις για κάθε μια, ενώ ορισμένες φορές '«ανταμείβει»' επίσης το βιασμό και την αιμομιξία.

Πολυγαμία

Η πολυγαμία σύμφωνα με την ψυχολόγο και συγγραφέα Βαλερί Ταρίκ αποτελεί κανόνα στην Παλαιά Διαθήκη και γίνεται αποδεκτή από τον Ιησού και μάλιστα χωρίς επίπληξη (Κατά Ματθαίον 22: 23-32). Είναι χαρακτηριστικό ότι το Biblicalpolygamy.com περιέχει σελίδες οι οποίες είναι αφιερωμένες σε 40 βιβλικές μορφές, κάθε μία από τις οποίες είχε πολλαπλές συζύγους.

Σκλάβοι του σεξ

Η Αγία Γραφή παρέχει οδηγίες για το πως μπορεί να αγοράσει κανείς διάφορες σκλάβες του σεξ. Για παράδειγμα εάν ένας άνδρας αγοράσει μία Εβραία η οποία όμως δεν «ευχαριστεί τον αφέντη της», απαγορεύεται να την πουλήσει σε κάποιον ξένο και θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη εάν δεν θέλει να την κρατήσει (Έξοδος 21: 8).

Λάφυρα πολέμου

Όσες γυναίκες ήταν παρθένες υπολογίζονταν κυριολεκτικά μεταξύ των λαφύρων πολέμου. Στο βιβλίο των Αριθμών (31:18) ο δούλος του Θεού προστάζει τους Ισραηλίτες να σκοτώσουν όλες τις γυναίκες οι οποίες δεν είναι παρθένες μαζί με τα παιδιά τους, αλλά να μην πειράξουν τις παρθένες και να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι εντολές του Μωυσή περιγράφουν ένα τελετουργικό το οποίο και θα εξαγνίσει μία παρθένα πριν από το σεξ.

Αιμομιξία

Η αιμομιξία ως επί το πλείστον απαγορεύεται στην Αγία Γραφή, ωστόσο όπως αναφέρει η Independent, ο Θεός κάνει εξαιρέσεις. Ο Αβραάμ και η Σάρα οι οποίοι έχουν ευνοηθεί αρκετά από το Θεό λέγεται ότι είναι ετεροθαλή αδέλφια.

Η χήρα του αδερφού

Εάν ο αδερφός κάποιου πεθάνει χωρίς παιδιά, τότε γίνεται καθήκον του άνδρα να βοηθήσει τη σύζυγο του να αποκτήσει παιδιά. Στην Γένεση άλλωστε αναφέρεται ότι ο Αυνάν χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από το Θεό επειδή ο ίδιος προτιμούσε να ρίχνει το σπόρο του στο έδαφος αντί να τον χρησιμοποιήσει για να δώσει απογόνους στον αδερφό του.

Η δούλη της συζύγου

Είχαν περάσει επτά δεκαετίες περίπου και ο Αβραάμ δεν είχε παιδιά. Τότε η απογοητευμένη σύζυγός του Σάρα πηγαίνει και του λέει: «Πήγαινε και κοιμήσου με τη σκλάβα μου. Ισως μπορούμε να κάνουμε οικογένεια μέσω αυτής». Τελικά η σκλάβα της μένει έγκυος.

Άλλοι σκλάβοι

Ένας άνδρας απαγορευόταν να είχε σεξουαλικές σχέσεις με μια σκλάβα εάν αυτή ήταν αρραβωνιασμένη με άλλον άνδρα. Σε περίπτωση όμως που κάτι τέτοιο γινόταν, αυτή θα πρέπει να μαστιγωθεί και αυτός να θυσιάσει ένα πρόβατο.

Θύμα βιασμού

Μία Εβραία που θα πέσει θύμα βιασμού επιτρεπόταν να πουληθεί στο βιαστή της για περίπου 50 σέκελ (580 δολάρια, σε σημερινά λεφτά). Ο ίδιος μάλιστα στη συνέχεια θα έπρεπε να την κρατήσει αφού πλέον η ίδια έχει ταπεινωθεί.

Σημείωση: Η γυναίκεια συγκατάθεση είναι κάτι άγνωστο στην Αγία Γραφή από τη στιγμή που η Εύα έχει δημιουργηθεί από το πλευρό του Αδάμ.

Δημοφιλή