Υπενθύμιση: Ο γιος ενός Σύριου μετανάστη μας έδωσε το iPhone

Υπενθύμιση: Ο γιος ενός Σύριου μετανάστη μας έδωσε το iPhone
Annie Bananie Angel soon/Flickr

Μια Ουγγαρία η οποία κυβερνάται από τον δεξιό πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν δεν αξίζει να παράγει το επόμενο iPhone.

Ο λαϊκιστής ηγέτης έχει επιδοθεί σε σκληρή ξενοφοβική και αντιμουσουλμανική ρητορική, καθώς μετανάστες- πολλοί εκ των οποίων διέφυγαν από τη βία στη Συρία- συγκεντρώνονται στην Ουγγαρία, σταθμό στον δρόμο τους προς τη Γερμανία. Αυτό ενώ ο κόσμος παραμένει σοκαρισμένος από τη φωτογραφία του μικρού πνιγμένου Σύριου Αϊλάν Κουρντί στα χέρια ενός Τούρκου αστυνομικού. Η σοκαριστική εικόνα πρόβαλε τις τρομερές συνθήκες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι πρόσφυγες ενώ προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη χώρα τους. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Ορμπάν.

Ακόμα και στη Γερμανία, όπου η κυβέρνηση υποδέχεται αριθμό ρεκόρ προσφύγων, η αύξηση των επιθέσεων νεοναζί σε μετανάστες έχει συγκλονίσει τη χώρα. Εικόνες ανθρώπων που εγκαταλείπουν έναν ουγγρικό σιδηροδρομικό σταθμό για να ταξιδέψουν στην Αυστρία με τα πόδια, επιδεικνύουν τον δισταγμό των πλουσίων χωρών να παρέχουν ασφαλές καταφύγιο σε αυτούς που είναι αρκετά τυχεροί να πατήσουν το πόδι τους σε σταθερή χώρα.

Ωστόσο, να μην ξεχνάμε ότι ένας από τους ανθρώπους που επηρέασαν σημαντικά τον ανθρώπινο πολιτισμό την τελευταία δεκαετία ήταν ο γιος ενός Σύριου που μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1954.

Ίσως να έχετε ακούσει για αυτόν. Το όνομά του ήταν Στιβ Τζομπς.

*To άρθρο αυτό έχει μεταφραστεί από την αμερικανική έκδοση της HuffPost

Δημοφιλή