Διεκόπη για τις 14 Σεπτεμβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διεκόπη για τις 14 Σεπτεμβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής
Eurokinissi

Διεκόπη για τις 14 Σεπτεμβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ζήτησαν τη διακοπή για μετά τις εκλογές, καθώς έξι εκ των δικηγόρων κατηγορουμένων είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Χ.Α.

H δίκη συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη για 13η ημέρα, μετά την πολυήμερη διακοπή της λόγω καλοκαιριού. Όμως καλά καλά δεν ξεκίνησε και οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν την εκ νέου διακοπή της για μετά τις εκλογές, καθώς, όπως είπαν έξι από τους συνήγορους υπεράσπισης είναι υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει επί του αιτήματος και διέκοψε για λίγο. Νωρίτερα το πρωί, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε να απορριφθούν οι ενστάσεις, που είχαν υποβάλει από τον Ιούλιο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η προδικασία.

Η εισαγγελέας απάντησε ότι οι ενστάσεις τους υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει επί του αιτήματος του κατηγορουμένου Θωμά Μαριά, ο οποίος ζήτησε πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί ο βαθμός σοβαρότητας των χτυπημάτων του Αιγύπτιου ψαρά, Αμπουζίντ Εμπάρακ, για τα οποία κατηγορείται. Παράλληλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης Τάκης Μιχαλόλιας και Βασίλης Καπερνάρος ζήτησαν γραπτώς το απορριπτικό σκεπτικό της εισαγγελέα.

Δημοφιλή