17 γυναίκες αποκαλύπτουν πως το πορνό διαμόρφωσε τη σεξουαλικότητά τους

17 γυναίκες αποκαλύπτουν πως το πορνό διαμόρφωσε τη σεξουαλικότητά τους
shutterstock

Μπορεί να έχουμε διαβάσει πολλές φορές για το πως νιώθουν οι άντρες για το πορνό και την πρώτη φορά που είδαν τέτοιο υλικό, αλλά για τις γυναίκες το θέμα είναι περίπλοκο. Σίγουρα είναι ένα θέμα για το οποίο μόνο λίγες γυναίκες μιλούν ανοιχτά, αλλά με την αύξηση της χρήσης του ίντερνετ και με την εξέλιξη της τεχνολογίας, πολλές είναι οι γυναίκες που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του πορνό από τη μικρή ηλικία, είτε καταλάθος, είτε από επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, η επαφή με την βιομηχανία του πορνό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που μία γυναίκα αντιμετωπίζει το σεξ. Ακολουθούν 17 μαρτυρίες γυναικών που αποκαλύπτουν πως τους επηρέασε η πρώτη επαφή που είχαν με το πορνό.

1. «Νομίζω ότι το γεγονός ότι ήρθα σε επαφή με αυτό σε τόσο πρόωρη ηλικία, με έκανε να μην παίρνω το σεξ τόσο σοβαρά».

Ήμουν 12 ή 13 χρονών όταν έπεσα πάνω στα περιοδικά και τις κασέτες του μεγαλύτερου αδερφγού μου. Με επηρέασε πάρα πολύ. Μου τράβηξαν το ενδιαφέρον και δεν μπορούσα να κοιτάξω από την άλλη.

2. «Μου δημιουργήθηκε η αντίληψη ότι πρέπει να απολαμβάνω πάντα το σεξ και ότι οι γυναίκες είναι έρμαια των αντρικών αναγκών και επιθυμιών».

3. «Οι φίλες μου κι εγώ ανακαλύψαμε τι είναι το στοματικό σεξ».

4. «Το πορνό με βοήθησε να έχω τον πρώτο μου οργασμό».

Ήμουν 18 χρονών και έβλεπα τηλεόραση. Πήγαινα στο πανεπιστήμιο και είδα στην τηλεόραση μια μέρα που η συγκάτοικός μου δεν ήταν στο σπίτι. ο πορνό με βοήθησε να έχω τον πρώτο μου οργασμό. Πριν από αυτό δεν ήμουν σίγουρη ότι μπορούσα. Με αυτόν τον τρόπο κατάλαβα ότι είμαι οπτικός τύπος όσον αφορά τη σεξουαλική διέγερση. Η επίδραση του πορνό έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιώ την φαντασία μου και αυτές τις εικόνας όταν θέλω να έρθω σε οργασμό.

5. «Ήμουν πολύ μπερδεμένη μετά. Δεν ήξερα τι έπρεπε να περιμένω όταν θα ολοκλήρωνα τις σχέσεις μου».

6. «Με έκανε να σκεφτώ ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν ολόκληρο show και να δείχνουν τέλειες».

Ήμουν 16 ή 17. Ήμουν περίεργη γιατί ήξερα ότι ο φίλος μου, αλλά και όλοι οι άντρες που γνώριζα ότι βλέπουν. Με κανε να σκεφτώ ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν ολόκληρο show και να δείχνουν τέλειες. Ακόμα ότι ο αντρικός οργασμός είναι το πιο σημαντικό κομμάτι.

7. «Με μπέρδεψε και με έκανε να ανησυχήσω λίγο γιατί έμοιαζε κάπως τρομακτικό και καθόλου φυσικό».

8. «Είχα σεξουαλικές σκέψεις από πολύ μικρή και με έκανε να νιώσω ότι είναι φυσιολογικό».

9. «Θυμάμαι ότι είχα δει ένα GIF από τη σεξουαλική πράξη όταν ήμουν 12 χρονών»

Αλλά τελικά είδα πορνό όταν ήμουν 18 χρονών. Ήθελα να δω πως γίνεται το σεξ, να μάθω τι θέλουν οι άντρες και να ανακαλύψω αν το στήθος μου ήταν φυσιολογικό.

10. «Με έκανε να νιώσω πιο άνετα όταν ήμουν στο κρεβάτι με τον φίλο μου».

11. «Με έκανε να ανυπομονώ για το σεξ, αλλά και ανήσυχη ότι δεν θα μπορούσα να κάνω μερικές από τις στάσεις ή ότι δεν θα κατάφερνα να φέρω τον σύντροφό μου σε οργασμό».

12. «Ένιωσα αηδία, ντράπηκα και το έκλεισα».

Ήμουν σε ένα πάρτι. Ένιωσα αηδία, ντράπηκα και το έκλεισα. Θυμάμαι τα αγόρια σε αυτό το πάρτι να έχουν εντυπωσιαστεί και να θέλουν να επικεντρωθούν σε αυτή την εικόνα. Όταν μεγάλωσα, μου αρέσει όλο και περισσότερο. Έχω συμμετάσχει κιόλας.

13. «Το πρώτο πορνό που είδα ήταν το “Βαθύ λαρύγγι” και έχει μεγάλη διαφορά το πορνό τώρα, από το πορνό τότε».

14. «Είχα παρόμοια αίσθηση με εκείνη που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι που βλέπουν για πρώτη φορά. Ότι δεν είναι ρεαλιστικό και συχνά δείχνει ένα πολύ κυριαρχικό αρσενικό και μία παθητική γυναίκα».

15. «Ήθελα να νιώσω αυτό που ένιωθαν κι εκείνοι».

16. «Το βίντεο με έκανε να πιστέψω ότι έπρεπε να κάνω αυτό που ήθελε ο φίλος μου, ανεξάρτητα από το αν εγώ το απολάμβανα».

17. «Δεν μου έκανε τίποτε και δεν είχε καμία σχέση με το πραγματικό σεξ που είχα κάνει»

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «17 Women Reveal How Porn Shaped Their Sexuality» που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.