Κάηκε η πολυτελής θαλαμηγός του Σωκράτη Κόκκαλη αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ

Παρανάλωμα του πυρός το πλωτό «παλάτι» του Σωκράτη Κόκκαλη
eurokinissi

Στο γνωστό επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη ανήκει η πολυτελής θαλαμηγός που έγινε το πρωί της Τρίτης παρανάλωμα του πυρός μετά από περίεργη πυρκαγιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο.

Πρόκειται για ένα λειτουργικό σκάφος 25 μέτρων με το όνομα «Bux», το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό. Το «Bux» χαρακτηρίζεται ως ένα πλωτό παλάτι αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Έχει οχτώ καμπίνες, κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρία σκαφών Cantieri Di Pisa και οι εσωτερικοί του χώροι είναι «ντυμένοι» με ξύλο.

Περίοικοι αντιλήφθηκαν στις 6.50 τη φωτιά και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο με 15 πυροσβέστες, πέντε οχήματα και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο και επεκτάθηκε γρήγορα. Στο σημείο έφτασε και πλοιάριο του Λιμενικού για να προστατεύσει τη μαρίνα και τα διπλανά σκάφη.

Το «Bux» υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ ευτυχώς δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση στη μαρίνα. Οι υπεύθυνοι, ωστόσο, έχουν τοποθετήσει προληπτικά ειδικό φράγμα για το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων. Το προανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει την έρευνα για να διαπιστωθεί το κατά πόσο πρόκειται για εμπρησμό.

«Δεν έχουμε ακόμα στοιχεία που να μας δείχνουν εμπρησμό αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το περίεργο είναι ότι την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς δεν γινόντουσαν εργασίες στο σκάφος, ούτε υπήρχε εκεί πλήρωμα που ίσως κατά λάθος να προκαλούσε την πυρκαγιά. Το γεγονός αυτό στρέφει τις έρευνες προς το σενάριο του εμπρησμού», αναφέρει στη Huff Post Greece αξιωματικός της Πυροσβεστικής που έχει γνώση των ερευνών.

* Η φωτογραφία είναι αρχείου

Δημοφιλή