Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας ψάχνει δικαιολογίες για να μη συνεργαστούμε - Θα διορθώσουμε το μνημόνιο

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας ψάχνει δικαιολογίες για να μη συνεργαστούμε - Θα διορθώσουμε το μνημόνιο
Menelaos Myrillas / SOOC

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει πάρα πολλές δικαιολογίες για να μη συνεργαστούμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Αναφερόταν στα όσα είπε ο Αλέξης Τσιπρας για το «όχι» του σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, μεταξύ άλλων, για να μην είναι αναλάβει η Χρυσή Αυγή τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει τρόπος για να ξεπεραστεί θεσμικά το ζήτημα.

Για τον κ. Μεϊμαράκη θα έχουμε αναγκαστικά κυβέρνηση συνεργασίας. «Αν μας ζητήσει συνεργασία έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε το πατριωτικό καθήκον πάνω από το κομματικό συμφέρον» πρόσθεσε επίσης για την περίπτωση που η ΝΔ βγει δεύτερο κόμμα.

Μίλησε ξανά για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους 53 που ακόμη αντιδρούν στους κόλπους του, εκτιμώντας ότι θα του δημιουργήσουν πάλι πρόβλημα.

Θα διορθώσουμε το Μνημόνιο

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα διορθώσει το Μνημόνιο, αν και παραδέχτηκε ότι «στο μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα είναι το συνταξιοδοτικό για το 2016».

«Όποιος σας πει ότι μπορεί πριν το α' εξάμηνο του 2016 να πει μια κουβέντα για διαπραγμάτευση σας λέει ψέμματα» επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, εκτιμώντας ωστόσο ότι εάν σταλεί το μήνυμα από τον Μάρτιο και μετά ότι η χώρα νοικοκυρεύεται μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα στη διαπραγμάτευση. «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα πως η χώρα νοικοκυρεύεται και τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε εκ νέου με εταίρους», είπε.

Δεν είναι μεταρρύθμιση η μείωση των συντάξεων

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η μείωση των συντάξεων δεν είναι μεταρρύθμιση, είπε ο κ. Μεϊμαράκης. «Αυτό και οι ομαδικές απολύσεις μπήκαν στο τραπέζι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε.

Καταγγελίες για την ΕΡΤ

Ο κ. Μεϊμαράκης προχώρησε και σε καταγγελίες κατά της ΕΡΤ. Είπε ότι ζήτησα να κάνει παρέμβαση όταν μίλησε ο Μαυρίκος και δεν τον έβγαλαν, ενώ επεσήμανε ότι η ΕΡΤ δίνει περισσότερο χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ απ' ότι στη ΝΔ. «Δεν είμαι και πολύ επικοινωνιακός. Αυτός είμαι. Αν δεν αρέσω πάλι φίλοι είμαστε. Έχω παράπονα εδώ και 3 εβδομάδες για την ΕΡΤ», είπε και εξαίρεσε από την κριτική τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν το χρεώνω στον κ. Τσίπρα. Είναι τον αυλοκολάκων που κάνουν ζημιά στον κ. Τσίπρα. Άθελά τους του έκαναν ζημιά προκειμένου να τον κολακέψουν. Ο άνθρωπος ήρθε ευγενής να συζητήσουμε», πρόσθεσε.

Δημοφιλή