Διακαναλική Λαφαζάνη: Ξανανιώνω γιατί διεξάγουμε έναν νέο αντιδικτατορικό αγώνα

Διακαναλική Λαφαζάνη: Ξανανιώνω γιατί διεξάγουμε έναν νέο αντιδικτατορικό αγώνα
Alexandros Michailidis / SOOC

Πυρά κατά των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών, πυρά κατά παλιών συντρόφων που αλλαξοπίστησαν και προσπάθεια «αποδαιμονοποίησης» της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Αυτά επικράτησαν κατά τη διάρκεια της διακαναλικής Συνέντευξης Τύπου της Λαϊκής Ενότητας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για έναν νέο αντιδικτατορικό αγώνα, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα πολιτικά αναξιόπιστο και εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, κάτι που χαρακτήρισε καταστροφή

Στο πλευρό του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είπε ότι δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι καταλύεται η δημοκρατία, αλλά υποχρέωσή μας, ειδικά όταν ψηφίζονται κείμενα των δανειστών. «Κάποτε ο Τσίπρας έλεγε ότι αυτοί που κάνουν τον γιατρό δίνουν στον ασθενή το φάρμακο που τον σκοτώνει», υπενθύμισε.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας της ΛΑΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κυβερνήσεις θα είναι οπερετικές κυβερνήσεις, με υπαλλήλους που θα διαχειρίζονται ένα προτεκτοράτο.

«Ξανανιώνω γιατί διεξάγουμε νέο αντιδικτατορικό αγώνα», είπε ο κ. Λαφαζάνης ενώ χαρακτήρισε τον Αλέξης Τσίπρας «πολιτικά αναξιόπιστο» από όταν προχώρησε με την υπογραφή μνημονίου.

Μας έδιωξαν από την κυβέρνηση

Ο κ. Λαφαζάνης ισχυρίστηκε ότι τους έδιωξαν από την κυβέρνηση, έδιωξαν την Αριστερή Πλατφόρμα για να ακολουθήσουν μια ρεαλιστική πολιτική που μας οδήγησαν σε μνημόνιο.

«Έτσι έκοψαν τις γέφυρες με εμάς γιατί εμείς δεν ανεχόμαστε μνημονιακές πολιτικές. Είμαστε σε πόλεμο με τις πολιτικές αυτές».

Μην κάνετε την Μέρκελ και τον Σόιμπλε να χαμογελάει» κάλεσε τους ψηφοφόρους ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι το το δίλημμα των εκλογών είναι Λαϊκή Ενότητα ή Μνημόνια.

«Το δικό μας ποσοστό θα μετρήσει πολύ περισσότερο στις μετεκλογικές εξελίξεις από το ποσοστό του συνόλου των μνημονιακών κομμάτων», είπε, εξηγώντας ότι «αν μπούμε ισχυροί στη Βουλή, τότε αποσυντίθενται τα μνημόνια. Σταματάει το ξεπούλημα της χώρας».

Δεν φοβόμαστε το εθνικό νόμισμα, φοβόμαστε την αποικιοκρατία

Αναφορικά με τον εθνικό νόμισμα είπε ότι «ο λαός δεν φοβάται, άλλοι προσπαθούν να τον τρομάζουν, άλλοι παρουσιάζουν τις εναλλακτικές λύσεις στα μνημόνια ως κόλαση».

«Δεν φοβόμαστε το εθνικό νόμισμα, φοβόμαστε την αποικιοκρατία», είπε χαρακτηρίζοντας δε οφθαλμαπάτη το ενιαίο νόμισμα, καθώς όπως είπε «είναι άλλη η αξία του ευρώ στην Ελλάδα και άλλη στη Γερμανία, που δανείζονται με 0 επιτόκιο».

Δημοφιλή