Κουτσούμπας: H εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη

Κουτσούμπας: H εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη
sooc

H εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Κανείς δεν μιλάει πια για τις πρώτες 100 μέρες, όπως ακούγαμε στο παρελθόν. Τώρα όλα είναι ψηφισμένα» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Εκτίμησε ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι βαθιά και ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων που έχουν επιλέξει είναι σε λάθος κατεύθυνση και κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ γιατί όπως είπε «ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα».

Με μεγάλα ποσοστά του ΚΚΕ τα λαϊκά στρώματα θα πάρουν "ανάσα" είπε ο κ. Κουτσούμπας. «Αυτό που θα κάνει τον λαό να πιστέψει ότι έχει δύναμη, θα το δει την επόμενη μέρα. Μόνο με το ΚΚΕ θα μπορέσει ο λαός να έχει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή. Αυτά που έρχονται είναι πολύ σκληρά, πολύ βάρβαρα» συμπλήρωσε ενώ απήυθυνε ειδικό κάλεσμα στη νεολαία για την Κυριακή των εκλογών. «Ο ψηφοφόρος» είπε «δεν πρέπει να πέσει στο κλίμα της πόλωσης, αλλά να ενισχύσει τη δύναμη που θα παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης».

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ωστόσο, όπως είπε, οι συνολικές τους προτάσεις κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, κι αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο του λαού.

Τέλος, έκανε λόγο για πλήρη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην εφαρμογή του μνημονίου. «Κανείς δεν λέει "δεν θα υλοποιήσω το μνημόνιο" και όλη η κουβέντα γίνεται για κάποια μέτρα και τα ισοδύναμα. Aλλά τι ισοδύναμα να βρεις για τον αγρότη ή τον συνταξιούχο;» διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή