Μερικά μυστικά που δεν θα σας πουν ποτέ στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου

Μερικά μυστικά που δεν θα σας πουν ποτέ στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου
Olmo's Factory/Flickr

Ίσως να είσαστε από αυτούς που πιστεύουν ό,τι όταν πάτε σ΄ένα καλό ξενοδοχείο θα απολαύσετε τον ύπνο σας σε ένα τεράστιο κρεβάτι με καθαρά λευκά σεντόνια και το πρωί που θα ξυπνήσετε θα έχουν επίσης λευκές και φρεσκοπλυμένες πετσέτες.

Όμως λυπούμαστε που θα σας απογοητεύσουμε αλλά τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι ακριβώς, σύμφωνα με τον Independent, ο οποίος επικαλείται τους Zeev Sharon και Michael Forrest Jones, από τη start-up Beechmont Hotels Corporation, που συμβουλεύει ιδιοκτήτες ξενοδοχείων για το πως θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις τους.

Ιδού λοιπόν ορισμένα μυστικά που δεν πρόκειται να σας πουν στη ρεσεψιόν σύμφωνα με τις απαντήσεις που αναρτήθηκαν στο Quora.

1. Προσοχή στις κουβέρτες και τα παπλώματα που βρίσκονται πάνω στο κρεβάτι

Βγάλτε από το κρεβάτι κουβέρτες και παπλώματα καθώς μπορεί να είναι εστίες μολύνσεων. Κανονικά έπειτα από την επαφή που έχουν οι κουβέρτες και τα παπλώματα με το δέρμα του προηγούμενου πελάτη πρέπει να πλένονται και να απολυμαίνονται, όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Εάν δεν είστε βέβαιοι και θέλετε οπωσδήποτε να σκεπαστείτε με την κουβέρτα να έχετε πάντα ανάμεσά σε αυτή και το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου και του κεφαλιού σας, το σεντόνι.

2. Μην αφήνετε τη βαλίτσα σας στα ειδικά για τις βαλίτσες ξύλινα ράφια του ξενοδοχείου καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κοριοί που στη συνέχεια θα τους μεταφέρετε μαζί σας στο σπίτι σας και τότε καλά ξεμπερδέματα. Η συμβουλή είναι οι πελάτες να βγάζουν τα αντικείμενα που θέλουν από τη βαλίτσα και να τα βάζουν σε άλλες επιφάνειες επίπλων και όχι στις ντουλάπες και τις βαλίτσες να τις αφήνουν στο πάτωμα.

3. Προσοχή από τα εντοιχισμένα σεσουάρ καθώς εκεί γίνεται, συνήθως, πάρτι από μικρόβια το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το τηλεκοντρόλ, όπως επίσης και στο διακόπτη του λαμπατέρ που βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι. Συνήθως οι καθαρίστριες ξεχνούν να απολυμάνουν τα συγκεκριμένα αντικείμενα τα οποία τα έχουν ακουμπήσει δεκάδες άνθρωποι.

4. Προσοχή χρειάζεται και με τα ποτήρια που βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο αφού δεν είναι βέβαιο ότι καθαρίζονται πάντα και με τον καλύτερο τρόπο.

5. Κίνδυνο μπορεί να διατρέχετε και από την καφετιέρα που μπορεί να βρίσκεται στο δωμάτιο ενός δωματίου ξενοδοχείου, καθώς αυτές δεν καθαρίζονται πάντα αλλά αλλάζουν μόνο το φίλτρο.

6. Το μπάνιο. Επειδή το καθαρίζουν δεν σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένο από βακτήρια. Γι' αυτό το λόγο μόνο ντους και όχι γέμισμα της μπανιέρας με νερό και άραγμα για ώρα.

7. Τέλος βεβαιωθείτε ότι οι πετσέτες για τα χέρια και το πρόσωπο είναι καθαρές και δεν τις ξέχασαν από τον προηγούμενο πελάτη που μπορεί να τις είχε χρησιμοποιήσει ελαφρά και οι καθαρίστριες να μη το πρόσεξαν.

Καλή διαμονή.