Αυτό είναι το λάθος που (ίσως) κάνετε όταν φτιάχνετε μπέικον

Αυτό είναι το λάθος που (ίσως) κάνετε όταν φτιάχνετε μπέικον
Bacon slice being cooked in frying pan. Close up.
Volodymyr Krasyuk via Getty Images
Bacon slice being cooked in frying pan. Close up.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που αγαπούν το μπέικον (στην πλειοψηφία δηλαδή) τότε θα έχετε βρει τον τρόπο για να το ενσωματώσετε σε κάθε φαγητό, κάθε στιγμή της ημέρας. Μαζί με τα πρωινά σας αβγά, στο μεσημεριανό σας σάντουιτς ή στην βραδινή σας πίτσα, όπου κι αν το βάλετε καταφέρνει να κάνει ακόμα και το πιο βαρετό φαγητό, συναρπαστικό!

Η προετοιμασία του είναι απλή. Το βάζετε στο τηγάνι και περιμένετε να ψηθεί, χωρίς να προσθέσετε καθόλου λάδι ή βούτυρο και είναι έτοιμο. Το καίριο ερώτημα, όμως, είναι τι κάνετε με το λίπος που μένει στο τηγάνι. Εάν το πετάτε στο νεροχύτη, ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε, αφού υπάρχει περίπτωση το λίπος από το μπέικον να βουλώσει τους σωλήνες στο νεροχύτη σας.

Ακόμα κι αν ρίξετε μετά ζεστό νερό δεν θα καταφέρετε να καθαρίσετε τον σωλήνα εντελώς με αποτέλεσμα το λίπος να κρυώσει και να αρχίσει να συσσωρεύεται.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε το λίπος να κρυώσει πάνω στο τηγάνι και να το καθαρίσετε με χαρτί κουζίνας πριν το πλύνετε στο νεροχύτη.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.