Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Παρών στην κούρσα της διαδοχής δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

Όπως είπε «η ΝΔ που υπηρετώ χρειάζεται μια ανανέωση και ως προς τα πρόσωπα και ως προς την πολιτική κατεύθυνση».

Αναγνώρισε στον κ. Μεϊμαράκης ότι έκανε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα και συγκράτησε το κόμμα «και του είμαστε υπόχρεοι για αυτό», όπως είπε.

Όπως διαπίστωσε όμως «τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει διαζύγιο με τους νέους και τους ανθρώπους που μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά». Ίσως γι' αυτό τον λόγο να εμφανίστηκε και εκείνος στη συνέντευξη χωρίς γραβάτα, περνώντας ένα πιο νεανικό στυλ. «Η Νέα Δημοκρατία έχει παλιά χαρακτηριστικά. Εγώ θα προχωρήσω σε reboot», είπε.

Πραγματοποιώντας «άνοιγμα» προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις, υποστήριξε ότι «χωρούν όλοι στη ΝΔ, από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας ως τους ανθρώπους που προσδιορίζονται ως δεξιοί».

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε παράλληλα, υπέρ της εκλογής του νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος, από τους πολίτες, εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα βγει πιο ισχυρή νομίζω από αυτή τη διαδικασία.

Είμαι υπερήφανος για το όνομά μου και για τον πατέρα μου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα... τζάκια της πολιτικής, λέγοντας ότι το όνομά του ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή της σταδιοδρομίας του, αλλά «στη συνέχεια έγινε ένα μεγάλο μειονέκτημα». «Ξέρω ότι υπάρχουν πολίτες που δεν θα με επιλέξουν επειδή έχω το όνομα Μητσοτάκης», παραδέχτηκε. Ωστόσο δήλωσε περήφανος για το όνομά του και για τον πατέρα του, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να τον επιλέξουν για το έργο του, την αποτελεσματικότητά του και όχι για το όνομά του.

#metonKyriako το hashtag της υποψηφιότητας

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη διαδικτυακή του εκστρατεία με το hashtag #metonKyriako καλώντας τον κόσμο να κάνουν RT, για να διαδοθεί το σύνθημά του.

Δημοφιλή