Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 1-0

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 1-0
Contragr

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε, έστω και δύσκολα, του Πλατανιά με 1-0, εκμεταλλευόμενος το... δώρο του Κέβιν Ολιμπά, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας στο σουτ του Αμπντούλ Ατζαγκούν. Δοκάρι με το Μπεργκ στο 47' είχαν οι "πράσινοι".

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με επιθετικές βλέψεις στην αναμέτρηση, όμως ο Πλατανιάς έκλεισε τους χώρους και δεν άφησε τους επιθετικούς του "τριφυλλιού" να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Κέβιν Ολιμπά. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου πίεσαν ψηλά και δυσκόλεψαν σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία των "πρασίνων". Η έλλειψη κενών χώρων ανάγκασε τους γηπεδούχους να δοκιμάζουν μακρινά σουτ, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ της χανιώτικης ομάδας.

Στο 29' σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Μάρκους Μπεργκ από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες, όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπντούλ Ατζαγκούν δοκίμασε ένα αρκετά φιλόδοξο σουτ, η μπάλα πήρε φάλτσα, μπέρδεψε τον Ολιμπά (ο οποίος φέρει τεράστια ευθύνη) και κατέληξε στο βάθος της εστίας για το 1-0.

Με την έναρξη του δευτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έφθασε μία "ανάσα" από το 2-0, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Μπεργκ, αφού χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ολιμπά και κατέληξε άουτ. Ο Πλατανιάς ανέβασε την απόδοσή του, είχε κάποιες καλές στιγμές, με κυριότερη του Κώστα Μενδρινού, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από την εστία του Λουκ Στιλ.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, πίεσαν στα 3/4 του γηπέδου και κυνήγησαν το δεύτερο γκολ. Στο 75' ο Μπεργκ έβγαλε με τακουνάκι(!) τον Νίκο Καλτσά τετ α τετ με τον Ολιμπά, αλλά ο Γάλλος τερματοφύλακας αρνήθηκε το γκολ με εντυπωσιακή απόκρουση. Στα τελευταία λεπτά οι Χανιώτες προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, είχαν κάποια αξιόλογα σουτ, όμως το τελικό σφύριγμα βρήκε τους "πράσινους" να παίρνουν τους τρεις βαθμούς.

MVP

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναθηναϊκού. Βοήθησε το δημιουργικό κομμάτι, πίεσε ψηλά και είχε σωστές μεταβιβάσεις. Το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ...

Αδύναμος κρίκος

Ο Κέβιν Ολιμπά ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενος. Ο Γάλλος γκολκίπερ φέρει τεράστια ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, καθώς δεν είχε καθόλου σωστή αντίδραση. Γενικότερα, είχε μία μέτρια παρουσία και δεν ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε... σκούρα απέναντι στον μαχητικό Πλατανιά, ο οποίος είχε διαβάσει σωστά τον τρόπο παιχνιδιού των "πρασίνων". Παρόλα αυτά, το... δώρο του Ολιμπά αποδείχθηκε ικανό να χαρίσει το "τρίποντο" στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Η εμφάνιση θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους του "τριφύλλιου", καθώς σ' ακόμη μία αναμέτρηση οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Νάνο (90' Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής, Πράνιτς, Ατζαγκούν (57' Αμπέντ), Ζέκα, Καρέλης (64' Καλτσάς), Μπεργκ

Πλατανιάς: Ολιμπά, Μπανανά, Κουλιμπαλί, Σελίν, Βάντερσον, Αποστολόπουλος (56' Τσουράκης), Γκνιάνιτς, Στανισάβλιεβιτς (76' Γιακουμάκης), Μενδρινός, Ντίνας, Ράμος (82' Γουνδουλάκης)

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή