Η Ελληνική Πρωτοβουλία συγκέντρωσε 2,5 εκατομμύρια δολάρια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελληνική Πρωτοβουλία συγκέντρωσε 2,5 εκατομμύρια δολάρια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση
Ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση
Ελληνική Πρωτοβουλία / Δ. Πανάγος

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative - THI) κατά τη διάρκεια του 3ου ετήσιου δείπνου της που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, συγκέντρωσε $2,5 εκατομμύρια, καθιστώντας για ακόμη μια φορά την εκδήλωση ως μια από τις πλέον επιτυχημένες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης πόρων της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, καθώς και την πιο επιτυχημένη εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, μέχρι σήμερα.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στον θεματικό άξονα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» και το παρόν έδωσε ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός κος Αλέξης Τσίπρας, άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κου Γιώργου Σταθάκη, και της κυβερνητικής εκπροσώπου, κας Όλγας Γεροβασίλη, καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, εξέχοντες εκπρόσωποι της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, μέλη της νεοϊδρυθείσας Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας, καθώς και αρκετά μέλη της Ελληνο-Καναδικής κοινότητας.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν η Αιμιλία Μπεχράκης και ο Ράιαν Σέρχαντ, ενώ η εκδήλωση άνοιξε η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία τραγούδησε τους εθνικούς ύμνους των Η.Π.Α και της Ελλάδας.

Ο Andrew Liveris, εκ των ιδρυτικών μελών της Ελληνικής Πρωτοβουλίας & Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης

Κατά τη φετινή εκδήλωση, τιμήθηκαν τρεις εξέχουσες προσωπικότητες από τον τομέα της επιχειρηματικότητας, γνωστοί για τη φιλανθρωπική τους δράση και το όραμά τους: ο κος John Catsimatidis, Ιδρυτής του Red Apple Group, ο κος George Marcus, Ιδρυτής της Marcus & Millichap και το Agnes Varis Trust, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 και στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον κο George Svokos.

Το ετήσιο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι μία εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την κύρια αποστολή του οργανισμού, η οποία είναι η υποστήριξη και η συμβολή στην ανάκαμψη της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, μέσω προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την προώθηση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα, αλλά και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ενδεικτικά, μέσω των προγραμμάτων που υποστηρίζει η Ελληνική Πρωτοβουλία 21.000 άνθρωποι ήταν αποδέκτες επισιτιστικής βοήθειας, 7.000 παιδιά εμβολιάστηκαν, ενώ 10.000 άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες. Επίσης, στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, $ 2,2 εκατομμύρια διοχετεύθηκαν σε 11 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) μέσω του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award - HEA), δημιουργήθηκαν 160 θέσεις για έμμισθη πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος ReGeneration, 100 νέες επιχειρήσεις έκαναν το ξεκίνημά τους μέσω του προγράμματος VentureGarden, ενώ αρκετοί ταλαντούχοι νέοι από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ, αλλά και της Αυστραλίας.

Από την ίδρυση της το 2012, από τους κ.κ. Ανδρέα Ν. Λιβέρη, Muhtar Kent, Γιώργο Δαυίδ, Γιώργο Μ. Λογοθέτη και George Stamas, και μέχρι τον Αύγουστο του 2015, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από $10 εκατομμύρια από συνολικά 900 δωρητές, τα οποία έχουν διατεθεί στο σύνολό τους για την ανάπτυξη και την υποστήριξη μίας σειράς δυναμικών προγραμμάτων, με στόχο να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.

Δημοφιλή