Έφτασε η ώρα των «Τελικών» για το Hellenic Match Racing Tour 2015

Έφτασε η ώρα των «Τελικών» για το Hellenic Match Racing Tour 2015
HELLENIC MATCH RACING TOUR

Η αντίστροφη μέτρηση για τη τελική φάση του Hellenic Match Racing Tour 2015, το προσεχές σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας στο Μικρολίμανο, έχει ήδη ξεκινήσει και η αγωνία βρίσκεται στο κατακόρυφo. Οι προημιτελικοί και ημιτελικοί της ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης που πραγματοποιείται σε τέσσερα στάδια με τη συμμετοχή κορυφαίων ιστιοπλόων, θα διεξαχθούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου ενώ ο Μαγάλος και μικρός Τελικός την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι της διοργάνωσης και δημοσιογράφοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα ζωντανά από την κεντρική βεράντα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος που προσφέρει μοναδική θέα. Η πρόσβαση θα επιτρέπεται στους τυχερούς που έχουν λάβει πρόσκληση.

Η αυλαία του 3ου σταθμού στη φετινή πορεία του Hellenic Match Racing Tour, έπεσε με εντυπωσιακό τρόπο στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Πρωτοποριακός σαν αγώνας, αφού επιτρέπει ακόμα και σε όσους δεν γνωρίζουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας, να έχουν αντίληψη του τι γίνεται γεγονός που επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση πανομοιότυπων σκαφών αλλά και στην ύπαρξη, για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλήματος, ζωντανής μετάδοσης την ώρα της διεξαγωγής των ημιτελικών και τελικών, δεν θα μπορούσε παρά να αφήσει ικανοποιημένους όσους έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τις θαλάσσιες «μονομαχίες».

Οι αθλητές, οι εκλεκτοί καλεσμένοι, αλλά και οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν την Κυριακή στις άρτιες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Από την ημέρα εκείνη δεν θα μπορούσε να λείπει και η HuffPost Greece. Η πανοραμική θέα του σημείου, σε συνδυασμό με την ζωντανή μετάδοση των αγώνων, που συνοδευόταν από τον σχολιασμό καταξιωμένων ιστιοπλόων, ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του αθλήματος.

Στο αγωνιστικό σκέλος, στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της Βουλιαγμένης «σκαρφάλωσε» η «Nespresso VMG Team» του Παναγιώτη Μάντη, η οποία με εκπληκτική στρατηγική, έφερε τα πάνω-κάτω στον τελικό και αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, εν τούτοις έφτασε παλικαρίσια στην τελική επικράτηση με 2-1 επί της «Solgar Ursa Minor» του Ιάσονα Σπανομανώλη. Η τελευταία δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων όσων περίμεναν ότι μετά και την αήττητη πορεία της στην προκριματική φάση, θα ήταν αυτή που θα έκοβε πρώτη το νήμα στον τερματισμό. Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης στη Βουλιαγμένη παρακολουθήσαμε ένα ακόμα ντέρμπι, μεταξύ «Dark n Stormy Salty Bag» του Στρατή Ανδρεάδη και της «Hellenic Police» του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου, με την πρώτη να είναι αυτή που σκαρφάλωσε τελικά στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Πλέον, μετά και το πέρας του 3ου για φέτος αγώνα της σειράς, η βαθμολογία που έχει διαμορφωθεί δείχνει τα ζευγάρια των προημιτελικών για την 4η και τελευταία στάση του Τουρ, το προσεχές σαββατοκύριακο (3-4/10) στις ιστορικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο Μικρολίμανο. Η πρώτη της βαθμολογίας και νικήτρια στη Βουλιαγμένη ομάδα της Nespresso VMG Team, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Σαββάτου την 8η της κατάταξης «Duende» της Μαρίας Χριστίνας Κοντογιαννοπούλου, με την πρόκριση να κρίνεται στις 3 νίκες. Ο Ιάσονας Σπανομανώλης και η «Solgar Ursa Minor», θα χρειαστεί να υπερκεράσουν το εμπόδιο της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης της Μαρίας Τσαουσίδου, η Hellenic Police του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου αυτό της «Rebuild Construction» του Βαγγέλη Χειμώνα και η «Dark n Stormy-Salty Bag» του Στρατή Ανδρεάδη αυτό της «Tsoulfas Team» του Θοδωρή Τσουλφά.