Η Μπακογιάννη δηλώνει τώρα πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ

Η Μπακογιάννη δηλώνει τώρα πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ

Τη στήριξη της στον αδερφό της και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος διεκδικεί την προεδρία του κόμματος, εξέφρασε τελικά η κ.Ντόρα Μπακογιάννη αν και όλο το προηγούμενο διάστημα πληροφορίες την ήθελαν να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση του κ.Βαγγέλη Μεϊμαράκη να διεκδικήσει το αξίωμα και να εμφανίζεται έτοιμη να τον στηρίξει. Ήδη μάλιστα αρκετοί είχαν βιαστεί να κάνουν λόγο για ένα... οικογενειακό πολιτικό «δράμα».

Το πρωί του Σαββάτου όμως -και λίγο πριν την ορκωμοσία στο Κοινοβούλιο-στο περιστύλιο της Βουλής η κ.Μπακογιάννη ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους «εάν στηρίζει τον κ.Μητσοτάκη» και εκείνη απάντησε μονολεκτικά λέγοντας: «Εννοείται». Απέφυγε όμως να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και βιάστηκε να μπει στο κτίριο.

Τις προηγούμενες ημέρες η κ.Μπακογιάννη εμφανιζόταν σύμφωνα με πληροφορίες να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον κ.Μεϊμαράκη και να «κλείνει» το μάτι, όπως πολλοί είχαν σχολιάσει και δημοσίως, στον νυν αρχηγό της ΝΔ συνδέοντας την υποψηφιότητά του με τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος. Αυτό τη στιγμή ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει πως επρόκειτο να μπει στην κούρσα της διαδοχής.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως και η ίδια δεν είχε διαψεύσει ποτέ αυτές τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και είχαν φέρει μάλιστα και σε αρκετά δύσκολη θέση τον κ.Μητσοτάκη, όπως όταν ερωτήθηκε ευθέως, πριν από λίγες ημέρες και κατά τη διάρκεια συνέντευξής τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο κ.Μητστοτάκης τότε είχε απαντήσει: «Με την αδερφή μου την κ.Μπακογιάννη,προφανώς έχουμε μια πολύ στενή προσωπική σχέση. Δεν συμφωνούμε σε όλα πολιτικά». Μετά δε την επιμονή των δημοσιογράφων για μια απάντηση στο ερώτημα εάν τον στηρίζει ή όχι, δήλωσε: «Δεν το ξέρω θα πρέπει να ρωτήσετε την ίδια». Ενώ όταν ερωτήθηκε και τρίτη φορά, απάντησε ενοχλημένος πως δεν θέλει επεκταθεί και πως θα πρέπει να ρωτήσουν την ίδια την κ.Μπακογιάννη και να εκείνη να αιτιολογήσει την επιλογή της.

Δημοφιλή