H Ζωή εκδικείται τον Τσίπρα: Παράνομο το Τρίτο Μνημόνιο λέει η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος

H Ζωή εκδικείται τον Τσίπρα: Παράνομο το Τρίτο Μνημόνιο λέει η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος
sooc

Σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αφήνει το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηοφοφορία για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις εργασίες της επί της Προεδρίας στη Βουλή της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το πόρισμα χαρακτηρίζει το Χρέος ως παράνομο, αθέμιτο και μη βιώσιμο και αφήνει σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού για την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε τον Αύγουστο.

«Το τρίτο Μνημόνιο κατανόησης και η δανειακή σύμβαση που υπογράφηκε τον Αύγουστο, είναι παράνομα, αθέμιτα και απεχθή γιατί αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν, τον παράνομο, αθέμιτο και απεχθή χαρακτήρα του υφιστάμενου ελληνικού χρέους, καθώς και την απεχθή, παράνομη και αθέμιτη φύση των μέσων με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το χρέος από το 2015 μέχρι και τις αρχές του 2015».

Επίσης αναφέρει πω το τρίτο Μνημόνιο παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, παραλύοντας την ελληνική οικονομία, χωρίς παροχή κινήτρων, χωρίς καμία πλατφόρμα για ανάπτυξη, επενδύσεις και ενίσχυση εμπορικών συναλλαγών. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις εργασίες της επί της Προεδρίας στη Βουλή της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Δημοφιλή