Η χρυσή Ολυμπιονίκης, Αθανασία Τσουμελέκα, βαδίζει με στόχο το Ρίο

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, Αθανασία Τσουμελέκα, βαδίζει με στόχο το Ρίο
Passion for action images

Η Αθανασία Τσουμελέκα αποφάσισε να διεκδικήσει την πρόκριση και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο, επιδιώκοντας να εμπνεύσει και βάζοντας αυτή τη νέα της προσπάθεια σε μια διαφορετική προοπτική.

Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 θέλει να μετατρέψει την προσπάθειά της σε όχημα για την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας και τη διάδοσή της στη νέα γενιά.

Η ίδια εξηγεί:

«Βαδίζω με στόχο... το Ρίο. Βαδίζω και ζήτω την ψυχική υποστήριξή σας στη διαδικασία επιστροφής μου στο χώρο του πρωταθλητισμού από μια διαφορετική σκοπιά ετούτη τη φορά και όχι από την προφανή, αυτή που μόνη της η λέξη ορίζει.

Με στόχο την ένταξη και την προαγωγή της αθλητικής παιδείας, του αθλητικού τρόπου ζωής και γενικότερα του αθλητικού πολιτισμού στην ενήλικη κοινωνία, προκειμένου μέσω αυτής να διαδοθεί και στα παιδιά της. Τα παιδιά μας. Βαδίζω, λοιπόν, αυτή τη φορά με στόχο την προβολή των αξιών του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καθημερινότητα και την υγεία μας, προκειμένου αυτές να διεισδύσουν και να ριζώσουν στην κοινωνία μας με τρόπο ομαλό και μόνιμο.

Έμπνευσή μου είναι η ομάδα μου και όλοι εσείς που ενώ εργάζεστε σκληρά και έχετε οικογένειες και υποχρεώσεις, καταφέρνετε να βρίσκετε διέξοδο και χαρά μέσα από τον αθλητισμό. Αθλητισμός = πολιτισμός = υγεία, ψυχική και σωματική. Ας το μεταδώσουμε λοιπόν!

Ευχή μου να παρασυρθεί ο κόσμος στη δική του Ολυμπιάδα, γιατί το δικό μου βιωματικό σχολείο, ο αθλητισμός, μου έμαθε πως μπορούμε να ξεπεράσουμε ευχάριστα τα όρια που νομίζουμε ότι έχουμε και αυτό μας δίνει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

Σκοπός της Ελληνίδας πρωταθλήτριας είναι να συνδεθεί η προσπάθειά της με κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς που σύντομα θα ανακοινωθούν, προκειμένου να ενισχυθεί και να διαδοθεί το δικό τους έργο.

Δημοφιλή