Αναζητούν...ισοδύναμα στη ΝΔ για την εκλογή αρχηγού

Αναζητούν...ισοδύναμα στη ΝΔ για την εκλογή αρχηγού
Sooc

Από μέρα σε μέρα μετατίθενται οι τελικές αποφάσεις για την εκλογική διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στη ΝΔ με τα αγκάθια να διαδέχονται το ένα το άλλο, την ίδια ώρα που φουντώνει και ο εσωκομματικός πόλεμος με παραιτήσεις - όπως αυτή του μέχρι πρότινος εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη - αλλά και μετακινήσεις βουλευτών υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Έτσι, αύριο (Πέμπτη) τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής θα κληθούν εκ νέου να αποφασίσουν για τις ημερομηνίες των εκλογών του πρώτου και δεύτερου γύρου, αλλά και η εταιρεία που θα αναλάβει το όλο στήσιμο της διαδικασίας με τις κάλπες, τους φακέλους και το ...on line σύστημα καταμέτρησης.

Από τη στιγμή που οι επιτελείς της Συγγρού καταφέρουν να ξεπεράσουν το σκόπελο του κόστους των εκλογών, που κάποιοι προσδιορίζουν περί τις 800.000 ευρώ, αυτό που θα απομένει είναι η τελική ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες, με επικρατέστερες ημερομηνίες για τον πρώτο και δεύτερο γύρο, είτε την 25η Οκτωβριου και την 1η Νοεμβρίου, είτε την 15η Νοεμβρίου και την 22η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το οικονομικό κόστος της εκλογικής διαδικασίας ειναι πολύ πιθανόν να ανέλθει ακομα και στο 1 εκατ. ευρώ για τους φορητούς υπολογιστές που θα χρειαστεί να στηθούν στους Καλλικρατικους δήμους και το απαιτούμενο ασύρματο δίκτυο.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο της εκλογικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε και στην κούρσα διαδοχής το 2009, με 1.500 κάλπες στα εκλογικά κέντρα που είχαν διαμορφωθεί, όπως ΚΕΠ, πολιτιστικούς χώρους και παραρτήματα δήμων.

Την ίδια ώρα, και ενώ αναζητείται ημερομηνία εκλογών για αρχηγό, εκδηλώθηκε ακόμα μια εμφύλια σύρραξη με αφορμή την παραίτηση του Κώστα Καραγκούνη από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Η απόφαση του Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος αποτελούσε προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, ηταν αρκετή για να συνδεθεί με συγκεκριμένα πρόσωπα, με πηγές από την Συγγρού να συνδέουν ευθέως την κίνησή του με μια προσπάθεια αποδυνάμωσης της εικόνας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με απώτερο στόχο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο ίδιος ο κ.Καραγκούνης πάντως, συνδέει την απόφαση του να παραιτηθεί, με την υποβάθμιση και τον εκτοπισμό του από το προεδρικό επιτελείο που συγκρότησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέροντας σε συνομιλητές του ότι μετά τις εθνικές εκλογές ουδέποτε εκλήθη στις κομματικές συσκέψεις.

Την ίδια στιγμή, πρόσωπα του περιβάλλοντος Μεϊμαράκη εξηγούσαν ότι ο κ. Καραγκούνης δεν είχε θέση στον κύκλο εμπιστοσύνης του νυν προέδρου του κόμματος, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι παρέμενε στη Συγγρού ως βασικός δίαυλος του Αντώνη Σαμαρά.

Δημοφιλή